Αναδάσωση στην πυρόπληκτη Φιγαλεία απο τη Κυπαρισσία... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Αναδάσωση στην πυρόπληκτη Φιγαλεία απο τη Κυπαρισσία...

-ΜΙΑ πράξη ανθρωπιάς και προστασίας του περιβάλοντος προχώρησαν οι φορείς της Κυπαρισσίας με τον όμορο Δήμο Νέας Φιγαλείας του γειτονικού Νομού Ηλείας που οι διαχρονικοί δεσμοί επιμένουν να διατηρούνται με ενέργειες που μας κάνουν να νιώθουμε περισσότερο...Άνθρωποι.
Συγκεκριμένα στην είσοδο του Δήμου πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση απο τα σχολεία της πόλης με την παρουσία των εργατών και μηχανημάτων του Δήμου Κυπαρισσίας όπου νέα παιδιά απο τους 2 Δήμους έδωσαν το δυναμικό παρών. Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης εξήγησε ότι ‘με την δράση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Κυπαρισσίας, του Γυμνασίου και Λυκείου Κυπαρισσίας, του Δήμου Φιγαλείας, του Γυμνασίου και Λυκείου Φιγαλείας αλλά και των πολιτιστικών Συλλόγων υλοποιήσαμε το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται απο τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και αφορά δράσεις σε πυρόπληκτες περιοχές του τόπου μας’ για να προσθέσει ότι ‘σε συνέχεια της βοήθειας που παρείχαμε απο πέρσι στον γειτονικό Δήμο με διανομή ζωοοτροφών και εφοδίων αλλά και τους εθελοντές που συνέδραμαν καθοριστικά φέτος μετέχουμε στο πρόγραμμα Αναδάσωσης αποτελώντας μια καλή ευκαιρία για τα παιδιά που μαθαίνουν την αξία προστασίας του Περιβάλλοντος’ .
Συμπλήρωσε ότι ‘πρόκειται για εμπειρίες που άφησαν όλους ικανοποιημένους και εδώ οι τοπικοί παράγοντες ενθουτσιάστηκαν απο την συμμετοχή των παιδιών, φυτέυτηκαν περίπου 2000 δέντρα απο το σύνολο διαχείρισης του υλικού που είχαμε στη διάθεσή μας βοηθούντος του καλού καιρού’ για να υπογραμμίσει ότι ‘στην δράση συμμετείχαν 200 και πλέον παιδιά απο τα Γυμνάσια- Λύκεια Κυπαρισσίας και Φιγαλείας αποδεικνύοντας την αγαστή συνεργασία των μαθηητών’ οι οποίοι μάλιστα σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα μας έστειλαν το μήνυμα της περιφρούρησης του περιβάλλοντος.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτης Γεωργουλής τόνισε με αφορμή την πρωτοβουλία των νέων ότι ‘υπήρχε μεγάλη συμμετοχή με δράση που διεξάγεται για πρώτη φορά απο τους νέους των 2 Νομών και αυτό το θεωρούμε σημαντικό, επιλέξαμε τον Δήμο Φιγαλείας διότι είναι κοντινός Δήμος και τα προβλήματα στην περιοχή υφίσταται ακόμα και σήμερα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παράγοντες που μετείχαν στο πρόγραμμα με τους μαθητές, εθελοντές, τον Δήμο και όσους συνέβαλαν’ για να καταλήξει ότι ‘οι νέοι ήταν ευαισθητοποιημένοι απέναντι σε τέτοιες δράσεις ιδίως μεταξύ των νέων των 2 Νομών και στο μέλλον ελπίζουμε ότι θα υλοποιηθούν και θα εκφραστούν μέσα απο την συλλογική δράση ανάλογες πρωτοβουλίες’. Αξιόλογη ήταν η παρουσία καθηγητών των σχολείων όπου η καθηγήτρια κ. Κατερίνα Δρούλια του Λυκείου μας δήλωσε ότι ‘όλα τα παιδιά συμμετείχαν και έλαβαν το μήνυμα που πρέπει και θέλω να πιστεύω ότι τέτοιες δραστηριότητες θα μας απασσχολήσουν και στο απώτερο μέλλον, δεδομένου ότι τα παιδιά αναζητούν τέτοιες πρωτοβουλίες για το οικοσύστημα και το περιβάλλον’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages