ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΤΗΝ θωράκιση του ελαιολάδου και του εισοδήματος των αγροτών με συγκεκριμένη δέσμη μέτρων χωρίς ευχολόγια και παχιά λόγια ζήτησαν οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου κατά την διάρκεια της συζήτησης για το ελαιόλαδο που διεξήχθη στο Δ. Σ. Φιλιατρών μετά απο πρόταση του Αγροτικού Συλλόγου. Παρών ήταν εκτός απο τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φιλιατρών κ. Καναβό, τον εκπρόσωπο του Συνετιαρισμού, ο κ. Παρασκευόπουλος απο την Διεύθυνση Αγροτικής ανάπτυξης Τριφυλίας, ο Πρόεδρος του ΄Νηλέα’ κ. Κόκκινος, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας κ. Κοζομπόλης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και όλες οι παρατάξεις του οικείου Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. αρχικά αναφέρθηκε στο ιστορικό του προιόντος με την απασχόληση των παραγωγών πανελλαδικά με ιστορικά στοιχεία θέτοντας σειρά ερωτημάτων που απασχολούν το κοινό, τονίζοντας ότι ‘το 80% των κατοίκων των Φιλιατρών ασχολούνται με τις αγροτικές καλλιέργειες και θέλουν ένα μέλλον χωρίς αγωνία’. Στα ερωτήματα που έθεσε αφορούσαν τις επιπτώσεις απο την κρίση παγκόσμια, την μείωση των τιμών με τα παιχνίδια που παίζονται, αλλά και την ποιότητα του προιόντος με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί, εξιστορώντας τις ενέργειες του Δήμου με ημερίδες, συμμετοχές σε κινητοποιήσεις όπως στην Χώρα, ενώ τέθηκαν τοπικού ενδιαφέροντος ζητήματα όπως το θέμα του Δημοπρατηρίου, το ζήτημα επέκτασης της ΠΟΠ για ολόκληρο το Νομό, τους αποθηκευτικούς χώρους της ένωσης, το ζήτημα των φυτοφαρμάκων τα οποία απομακρύνονται πριν το τέλος Δεκεμβρίου και το θέμα του Αγροτικού Ινσιτιτιούτου.
Ο Δήμαρχος Φιλιατρών κ. Άλκης Ξύγκας εξήγησε ότι ‘η ζωή στα Φιλιατρά είναι κατεξοχήν αγροτική και απο την πλευρά μας θα προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια ώστε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση ώστε το λάδι να μην έχει εξευτελιστική τιμή, να ζητήσουμε απο την ΕΑΣ να καθαρίσει τις δεξαμενές για καθαρούς αποθηκευτικούς χώρους, να συνεναίσουμε ως Δήμος να ενισχύσουμε τον αγροτικό κόσμο με παρεμβάσεις και παραστάσεις στους αρμοδιους’ για να προσθέσει ότι ‘ οι ειδικοί θα μας εξηγήσουν περισσότερα αλλά και οι παραγωγοί που διέρχονται δύσκολες ώρες και σας δίνω την διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε αίτημα ή προσπάθεια για την προστασία του προιόντος και το έχει αποδείξει στο παρελθόν’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages