Κατά πλειοψηφία με αντιπαραθέσεις το Τεχνικό Πρόγραμμα! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Κατά πλειοψηφία με αντιπαραθέσεις το Τεχνικό Πρόγραμμα!

Ο Πρόεδρος του Σώματος αναφέρθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα 2009 παρουσία εκπροσώπων των Δ.Δ. Ο κ. Σαμπαζιώτης τόνισε ότι ‘αποτυπώνουμε τις ανάγκες των Δ.Δ. και στις δυνατότητες που υπάρχουν για την οριστικοποίησή του ενώ για θέματα της έδρας του Δήμου υπάρχει αναλυτικός πίνακας, τηρώντας τις αναλογίες για έργα ΣΑΤΑ ή έργα υποδομών’ παρατηρώντας ότι αρκετά έργα των Δ.Δ. υπερβάινουν το κόστος παροχών οπότε πρέπει να επιμεριστούν με άλλους τρόπους απο τον ‘Θησέα’. Το πρόγραμμα αγγίζει τα 3,953 εκ. Ευρώ.
Ο κ.Γιαννόπουλος απο την μειοψηφία άσκησε κριτική για τα ποσά των απευθείας ανάθεσης έργων αναλύοντας ορισμένα έργα θεωρώντας ότι ‘τα 3,9 εκ. Εξυπηρετούν ορισμένες καταστάσεις με κατακερματισμό έργων που δεν εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον και την καθημερινότητα οπότε θα το καταψηφίσω για τα ποσά των 6.250 ευρώ ωστόσο θα ψηφίσω τα έργα των Δ.Δ. με την προυπόθεση ότι στη παραλαβή των έργων θα υπογράφει και ο Πρόεδρος του χωρίου’ ενώ έθεσε ερώτημα και για το δάνειο ανάπλασης του κτιρίου της Εθνικής τράπεζας.
Ακολούθως τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι προτάσσοντας έργα στα διαμερίσματα με έμφαση την αγροτική οδοποιία και έργα άρδευσης, ενώ ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κατσαργύρης συμφώνησε με τον κ. Γιαννόπουλο θεωρώντας ότι σοβαρά έργα με 6.925 ευρώ δεν πρόκειται να υλοποιηθούν, εστιάζοντας σε έργα ασφαλοτοστρώσεων στις Ράχες και στα χωριά, ενώ κριτική άσκησε για το τεχνικό πρόγραμμα ο κ. Δέδες αναφερόμενος στην απραξία στο Δ.Δ. Ραχών λέγοντας ότι ‘η εγκατάλειψη είναι ολοκληρωτική στη περιφέρεια με απουσία έργων τα τελευταία 3 χρόνια’ λέγοντας ως υπέρβαση ότι ‘ο Δήμαρχος είναι καλο παιδί αλλά δεν έχει κοντά του ανθρώπους’ θεωρώντας ότι χρειάζεται αποφασιστικότητα. Ο κ. Γιώργος Γκότσης ζήτησε περισσότερη διαφάνεια στα έργα υποδομών. Ο κ. Σωτήρης Τσίγγανος υποστήριξε ότι ‘τα κονδύλια στα έργα γίνονται καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους και θα πρότεινα να υπήρχε μια επιτροπή αξιολόγησης και ισοβαρής κατανομής σε όλους τους επαγγελματίες ώστε να μην συμβαίνουν απευθείας αναθέσεις εκ του πονηρού οπότε διαφωνώ κάθετα με αυτές τις αναθέσεις’ καταψηφιζοντας το Τεχνικό πρόγραμμα ως πάγια τακτική του. Στη δευτερολογία του ο κ. Σαμπαζιώτης αναφερόμενος στο δάνειο της ΕΤΕ τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η σύμβαση του δανείου για να εγγραφει στο πρόγραμμα, ενώ έδωσε απαντήσεις για επιμέρους έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages