Πολυετής δράσης του Συλλόγου Πολυτέκνων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Πολυετής δράσης του Συλλόγου Πολυτέκνων

ΠΟΛΥΕΤΗ είναι η δράση του δραστήριου Συλλόγου Πολυτέκνων Κυπαρισσίας και περιχώρων που αποτελούν ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας του τόπου καθώς δραστηριοποιείται περισσότερο από 20 χρόνια.
Ο Σύλλογος προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους και το κοινό για τα προβλήματα των Πολύτεκνων οι οποίοι αποτελούν το δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας που κάποτε θεωρούνταν ευλογία αλλά σήμερα με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες ο ρόλος της οικογένειας έχει περιοριστεί δραματικά. Η πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται προκαλούν ενδιαφέρον με μια ημερίδα που υλοποιείται για το παιδί και την ψηφιακή εποχή. Αυτές τις ημέρες ωστόσο το κοινωνικό έργο του συλλόγου αποτελεί η δωρεάν διανομή στα μέλη του Συλλόγου τυριού φέτας, μακαρόνια και ειδών που ενισχύουν την καθημερινή τους διαβίωση καθώς τα έσοδά τους είναι λιγοστά. Η προσέλευση είναι ικανοποιητική πρωί και απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Τριφυλίας, ενώ διανομή τροφίμων θα διενεργείται και σε άλλες εποχές του χρόνου, ενώ καλό θα ήταν ο Κοινωνικός φορέας του Δήμου Κυπαρισσίας που ενίοτε ασχολείται με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να δημιουργήσει δομές προστασίας των οικογενειών των πολυτέκνων σε βάθος χρόνου.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ
‘Ο ρόλος της τηλεόρασης το Internet το ηλεκτρονικό παιχνίδι το κινητό τηλέφωνο και η ακτινοβολία.Επιρροές – επιδράσεις – επιπτώσεις. Ο ρόλος του γονέα και του εκπαιδευτικού. Ερωτηματικά και απαντήσεις.’
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας υπό την αιγίδα του Δήμου Κυπαρισσίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα: «Το παιδί στη σύγχρονη εποχή μέσα από την τεχνολογία» Θα συζητηθούν οι επιδράσεις και οι επιπτώσεις των σύγχρονων τεχνολογιών (Τηλεόραση – υπολογιστής - Internet - κινητά τηλέφωνα) στο παιδί.
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 29/Νοε/2008 ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων "Αλέκος Παπαδόπουλος" του Δήμου Κυπαρισσίας στο Τ.Ε.Ε.
Συμμετέχουν και θα μιλήσουν οι:
Μαρία Χριστοπούλου υποψήφιος Διδάκτωρ του Εθν. Μετσόβειου Πολυτεχνείου σε θέματα ακτινοβολιών.
Θέμα: "Ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων και υγεία. Παιδί και κινητό τηλέφωνο."
Κορμάς Γιώργος υποψ. διδάκτωρ πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας πρόληψης και αγωγής υγείας. Θέμα: Εθισμός και κίνδυνοι στο διαδίκτυο.
Παππά Βασιλική Ψυχολόγος. Πρόεδρος και Επιστημονική Υπεύθυνη Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων: Τα παιδιά και ο κόσμος των Μ.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages