Πλημμύρες και αδιάβατοι δρόμοι για κλάμματα απο τη νεροποντή.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Πλημμύρες και αδιάβατοι δρόμοι για κλάμματα απο τη νεροποντή..

-ΑΡΚΕΤΑ προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Δυτική Μεσσηνία απο την συνεχόμενη νεροποντή που έπνιξε δρόμους και φρεάτια, δημιουργώντας παράλληλα αδιάβατους αγροτικούς δρόμους αλλά και εκνευρισμένους οδηγούς στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.Αναλυτικά στην Κυπαρισσία υπήρξαν διακοπές ηλεκτροδότησης και στην ευρύτερη περιοχή τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, ενώ τα Φιλιαρά που ηλεκτορδοτούνται από άλλη γραμμή υψηλής τάσης σπάνια εμφανίζουν προβλήματα με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες της Κυπαρισσίας να εξοργίζονται απο την απαράδκετη κατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης.
ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Εξάλλου το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε χαλαζόπτωση σε περιοχές της ορενής Τριφυλίας και της νότιας πλευράς στους Δήμους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων χωρίς να επηρεάζουν την εξέλιξη της ελαιοσυγκομιδής η οποία συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση τις τελευταίες ημέρες. Πάντως στην Κυπαρισσία στην περιοχή του ΟΣΕ όπως διακρίνετε στην πρώτη φωτογραφία οι κάτοικοι δεινοπαθούν εδώ και χρόνια από το κομμάτι της εθνικής οδού Κυπαρισσίας --Πύργου που πλημμυρίζει με κάθε νεροποντή. Όπως μας κατήγγειλαν οι περίοικοι ο δρόμος αποτελεί ανάθεμα εξαιτάις του μικρού έυρους των φρεατίων τα οποία αδυνατούν να συγκρατήσουν τα όμβρια ύδατα και καιρό τώρα ζητούν απο τον Δήμο να γίνει παράκαμψη προς το μικρό ποτάμι στις σιδηροδρομικές γραμμές ώστε τα ύδατα να έχουν διέξοδο προς την θάλασσα. Το συγκκεκριμένο κομμάτι συνδυάζεται με τον μιρκό Περιμετρικό που σχεδιάζει καιρό τώρα ο Δήμος με σκοπό να ενωθεί με τον εθνικό δρόμο προς Φιλιατρά αλλά μέχρι σήμερα αποτελεί παγίδα για οδηγούς και κατοίκους που το νερό φτάνει στα σπίτια τους!
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Οι δεκάδες φορές που έχουμε ασχοληθεί με το δρόμο Κυπαρισσίας- Φιλιατρών φαίνεται ότι δεν ιδρώνει το αυτί των αρμοδίων καθώς ο δρόμος πλημμύρισε εξαιτίας των τεχνικών ανωμαλιών που παρουσιάζει, την απουσία τεχνικών έργων αλλά και την αδιαφορία των υπευθύνων που έχουν υποσχεθεί στους κατοίκους την πλήρη αποκατάστασή του μετά τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα του παρελθόντος. Συγκεκριμένα οι λακούβες που δημιουργούν λίμνες έκαναν την εμφάνισή τους στις περιοχές Τερψιθέας και στο κόμβο Φαρακλάδας ενώ στην κοιλαδογέφυρα κοντά στην περιοχή του Αγρίλι όπως αποτυπώνεται στην φωτογραφία δείχνει την είσοδο του δρόμου πλημμυρισμένη ενώ τα τεχνικά συγκρατούν μόνο μέρος των υδάτων. Εξυπακούεται ότι οι οδηγοί πρέπει να κινούνται με ταχύτητα το πολύ 50 χιλιομέτρων στον δρόμο ώστε να μην εκτραπούν. Επικίνδυνος ήταν ο δρόμος Φιλαιτρών- Γαργαλιάνων και αδιάβατος στις επικίνδυνες στροφές το πρωί ενω ο φρέσκος δρόμος λίαν ανακαινισμένος στο Λαγκούβαρδο δεν στάθηκε ικανός να αποτρέψει ξανά τις πλημμύρες έστω και σε μικρότερο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages