Ενημέρωση σε σχολεία για τα ληγμένα φυτοφάρμακα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Ενημέρωση σε σχολεία για τα ληγμένα φυτοφάρμακα

ΣΕ ενημέρωση του κοινού και των φορέων της πόλης για τα απαγορευμένα και ληγμένα φυοφάρμακα προχωρά ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον φαινόμενα που προκαλούν οργή στους κατοίκους που ενδιαφέρονται για την υγεία τους και των παιδιών τους.
Όπως χαρακτηρισιτκά εξήγησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αριστοτέλης Καναβός ‘αυτές τις ημέρες θα διανεμηθούν σε όλα τα σχολεία ενημερωτικά φυλλάδια με πληροφορίες για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων όταν τα παιδιά βρίσκονται σε τέτοιους χώρους είτε απο παιχνίδι είτε απο τους κατοίκους που βρίσκονται κοντά στις αποθήκες της Ε.Α.Σ. Μεσσηνίας οι οποίες απέχουν ελάχιστα μέτρα απο το Νηπιαγωγείο και τα Δημοτικά σχολεία κοντά στο κέντρο της πόλης’ για να προσθέσει ότι ‘ο Σύλλογος ανακάλυψε τυχαία τον χώρο όταν αναζητήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο ένας προσωρινός χώρος φιλοξενίας των μεταναστών που εργάζονται στην περιοχή και αναλάυφθηκαν τα επικίνδυνα ληγμένα φυτοφάρμακα που βρέθηκαν εκεί για μια 10ετία περίπου’.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου επισήμανε ότι ‘το θέμα πήρε διαστάσεις καθώς αρχικά ο χώρος ήταν αφύλακτος και τώρα απλά δεν είναι άμεσα προσβάσιμος και μάλιστα το ζήτημα έφθασε ακόμα και στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας να πληροφορηθεί για την κατάσταση που επικρατεί με την άμεση γειτνίαση των σχολικών κτιρίων με τις αποθήκες της Ένωσης δεδομένου ότι υπήρξε άμεσο ενδιαφέρον απο την Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου και όπως κατανοούμε το ζήτημα δεν ήταν εξαιρετικά απλό’. Ωστόσο το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι ο Δήμαρχος Φιλαιτρών σε επικοινωνία μαζί μας είχε υπογραμμίσει ότι έλαβε απο την ΕΑΣ διαβεβαιώσεις για την απομάκρυνση των φυτοφαρμάκων τα οποία άμεσα πρέπει να κατασταραφούν σε ειδικούς χώρους, ενώ η κοινή γνώμη των Φιλιατρών απαιτεί να μην λειτουργήσουν μελλοντικά τα Φιλιατρά ως αποθηκευτικός χώρος για φυτοφάρμακα ή επικίνδυνα για την υγεία γεωργικά εφόδια. Καταλήγοντας να εστιάσουμε στο γεγονός τέτοιων καταστάσεων αφού στην γειτονική Ηλεία η κατάσταση προ ετών ήταν χειρότερη με θαμμένα ληγμένα φυτοφάρμακα στο υπέδαφος προκαλώντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages