Ανυποχώρητοι για τις υποσχέσεις οι αγρότες στο Ν.Σ. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Ανυποχώρητοι για τις υποσχέσεις οι αγρότες στο Ν.Σ.

Κυριακή 1/2/2009
Συνεδρίασε στο αμφιθέατρο της νομαρχίας «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», το Νομαρχιακό Συμβούλιο με μοναδικά θέματα τα αγροτικά προβλήματα της Μεσσηνίας και τις πρωτοβουλίες στήριξης του συστήματος Γεωργίας, που θα πρέπει να ληφθούν, όπως και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις.
Στη σύσκεψη αυτή εκτός του νομάρχη Μεσσηνίας και του Σώματος του Νομαρχιακού Συμβουλίου παραβρέθηκαν Φορείς και πολλοί αγρότες του Νομού.
Το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο άνοιξε με την πρωτολογία του ο νομαρχιακός σύμβουλος κι επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή», κ. Χρήστος Μαλαπάνης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πρέπει να στηρίξουμε τους αγρότες, όχι μόνο γιατί είναι Μεσσήνιοι, αλλά γιατί η ανάπτυξη της Μεσσηνίας στηρίζεται στον αγροτικό πυλώνα. Για τα μπλόκα πρέπει να τονίσω ότι, λογικό είναι πως είχαν κάποιες πρόσκαιρες συνέπειες, όπως άλλοτε κάθε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις και απεργίες. Το αγροτικό πρόβλημα είναι μεγάλο στη χώρα μας, χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να είναι βιώσιμη και με μέλλον η Αγροτική Οικονομία. Θέλω να σας τονίσω ότι, την τελευταία 5ετία έχει μειωθεί το αγροτικό εισόδημα κατά 20%. Από το 2004 τρεις μελέτες έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση κι έχουν χαθεί. Τώρα ο κ. Χατζηγάκης θυμήθηκε το Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής. Τα μέτρα πρέπει να είναι άμεσα και διαρθρωτικά σε όλο το σύστημα».
Ο αντινομάρχης και αναπληρωτής νομάρχης, κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, στην εισήγησή του ανέφερε τα ακόλουθα: «Στηρίζουμε τα μπλόκα και τα αιτήματά τους.
Το ποσό των 500 εκατομμυρίων που έδωσε η Κυβέρνηση ως βραχυχρόνιο μέτρο ήταν μια γενναία απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages