Ομοφωνία στο Δ.Σ. για την Ε.Ο.- Θέμα υπαλλήλων άναψε φωτιές! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Ομοφωνία στο Δ.Σ. για την Ε.Ο.- Θέμα υπαλλήλων άναψε φωτιές!

Σάββατο 14/2/2009
ΣΤΟ τελευταίο Δ.Σ. ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης ανέφερε ότι ‘μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Μεσσηνίας προβλέπεται ο φωτισμός στην νότια είσοδο της πόλης στα όρια του Σχεδίου Πόλης και μάλιστα εκεί θα κατασκευαστεί τσιμεντένιο κράσπεδο για ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και προφύλαξη των οδηγών καθώς ο φωτισμός ουσιαστικά θα ενισχύσει το τμήμα του άξονα Κυπαρισσίας –Φιλιατρών’. Επίσης πρόσθεσε ότι ‘θα ηλεκτροφωτιστεί και η βόρεια είσοδος με προορισμό το ΚαλοΝερό τοποθετώντας μέχρι και προστατευτικές μπάρες στα δυτικά για την αποφυγή ατυχημάτων καθώς ο δρόμος έχει ορισμένα ατελή γεωγραφικά χαρακτηριστικά’. Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε με αφορμή τη σύσκεψη στη Νομαρχία να αναφερθεί και στη μελέτη αποκατάστασης του Κάστρου από την μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών με 1,5 εκ. Ευρώ, ενώ προέβη σε αναφορά για τον δρόμο Κυπαρισσίας- Φιλιατρών που άνοιξε μεγάλη συζήτηση μεταξύ των συμβούλων.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Το θέμα αυτό απασχόλησε το Σώμα καθώς ο κ. Δήμαρχος παραδέχτηκε οτι ο δρόμος είναι επικίνδυνος και απο ότι φαίνεται δεν έχει παραληφθεί ακόμα από την Ν.Α.Μ. με γεωμετρικές αποκλίσεις αλλά και ατελή τεχνικά έργα κατά μήκος του εγκυμονώντας κινδύνους για τους οδηγούς’. Ο κ. Πάνος Τσίγγανος αλλά και ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος εστίασαν στο δρόμο καρμανιόλα όπως τον χαρακτήρισαν, όπου ο κ. Κανελλόπουλος υποστήριξε ότι ‘με τόσα θανατηφόρα ατυχήματα ακόμα και στα ίδια σημεία δείχνουν ότι οι εργολάβοι δεν έπραξαν σωστά την δουλειά τους και οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτή κατάσταση του οδοστρώματος και την έλλειψη ασφάλειας που συμπληρώνουν οι δεκάδες λακκούβες κατά μήκος’ και αναρωτήθηκε αν κάποιο όχημα πέσει σε κάποια λακκούβα ποιος αρμόδιος φορέας θα τον αποζημιώσει ή θα προβεί σε μηνύσεις και καταγγελίες.Ο κ. Μπακούρος υποστήριξε ότι ‘πρέπει να κάνουμε αναφορά για το ποιος παρέλαβε το έργο και ποιος έχει την ευθύνη από πλευράς Νομαρχίας ή Περιφέρειας’, ενώ ο κ. Θανάσης Πετρόπουλος σημείωσε ότι ‘πρέπει να λάβουμε απόφαση ως Δ.Σ. να μάθουμε επίσημα σε Περιφέρεια και Νομαρχία ποιοι τον έχουν- αν τον έχουν- παραλάβει και να εκθέσουμε λύσεις για την άρση της επικινδυνότητάς του’. Συμπλήρωσε ότι ‘είναι επικίνδυνος και οι ατέλειες πρέπει να κοινοποιηθούν γιατί όπως μαθαίνουμε οι κάτοικοι και οι φορείς είναι ανάστατοι με τον οδικό άξονα φάντασμα...’ Τελικά ομόφωνα υιοθετήθηκε η άποψη να εκφραστεί διαμαρτυρία και συλλογικό έγγραφο στους αρμόδιους φορείς για το θέμα. Ο Γ. Μποζίκας ως δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της ‘Σημαία’ από το 2004 που αναφέρεται στη τελευταία στρώση ασφαλτοτάπητα αλλά και το γεγονός ότι η Περιφέρεια ουδέποτε παρέλαβε επίσημα το έργο..
ΘΕΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Φωτιές άναψε η τροποποίηση του κανονισμού Εσωτερικών υπηρεσιών του Δήμου μετά από έγγραφο 4 υπαλλήλων με πολυετή πείρα στο Δήμο, με αφορμή την διάταξη του Κανονισμού σύμφωνα με την οποία Προιστάμενοι υπηρεσιών γίνονται μόνο άτομα κατηγορίας ΠΕ Α ή Β ζητώντας την άμεση επαναφορά σε αυτό το σημείο του παλιού Κανονισμού, ενώ προτάθηκε η επιλογή να ισχύει μόνο μεταξύ ομοιοβάθμων Α ή Β βαθμού ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν και όχι μεταξύ άλλων βαθμών.Ο Δήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης υποστήριξε ότι ‘ο Δήμος για να λάβει πιστοποίηση χρειάζεται υπαλλήλους Π.Ε. για τις υπηρεσίες του και η διαμαρτυρία των υπαλλήλων αφορά την ανάκληση της απόφασης και όχι στο νομικό κείμενο’. Αντίθετη γνώμη εξέφρασε ο κ. Πάνος Τσίγγανος ο οποίος επέμεινε στο ότι ‘υπερισχύει ο Α βαθμός Δ.Ε. του Β Βαθμού Π.Ε. οπότε είμαστε πολιτικό όργανο που μπορούμε να αλλάξουμε τον Κανονισμό που ψηφίσαμε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης η οποία μάλιστα έγινε βιαστικά την τελευταία στιγμή και οι υπάλληλοι δεν χωρίζονται σε κατηγορίες με βάση την προυπηρεσία τους και αγωνίζονται για τον Δήμο οπότε δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις και άρα θεωρώ αποδεκτό το αίτημά τους’. Υπέρ του αιτήματος τάχθηκε ο κ. Πετρόπουλος για την αναγνώριση της προσφοράς των υπαλλήλων στο Δήμο.Κατά πλειοψηφία με 4 αρνητικούς ψήφους των Γ. Σταθόπουλος, Γιαννας Κωνσταντέλου- Γρ. Γκότση και Π. Φωτεινόπουλου υπερίσχυσε η άποψη να γίνει αποδεκτή η αίτηση των 4 υπαλλήλων και τροποποίηση του Ο.Ε.Υ στο παλιό καθεστώς’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages