Λαμπρός ο εορτασμός του Πολιούχου των Φιλιατρών! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Λαμπρός ο εορτασμός του Πολιούχου των Φιλιατρών!

Τρίτη 10/2/2009
Με ευλάβεια και κατάνυξη, λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τα Φιλιατρά γιόρτασαν και τίμησαν τον Πολιούχο τους Θαυματουργό Άγιο Χαράλαμπο παρουσία λαού, πολιτικών και λοιπών αρχών του Νομού μας. Οι θρησκευτικές τελετές κορυφώθηκαν, στις 511 το πρωί με λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Ιερών λειψάνων στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, παρουσία του Ιερού Κλήρου, του Δημάρχου Άλκη Ξύγκα μετά της Δημοτικής Αρχής και των λοιπών τοπικών Αρχών, των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου – Λυκείου, Προσκόπων, Συλλόγων, Σωματείων με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Απασχόλησης κα Καλαντζάκου, ενώ το παρών έδωσαν οι βουλευτές κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Κουσελάς, η κα Νάντια Γιαννακοπούλου και πλήθος επισημων.Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτούργηαν εκλετκοί Ιεράρχες, όπως οι κ.κ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Κορωνείας κ. Παντελεήμονας και Δράμας κ. Παύλος και η υποδοχή τους από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο ήταν αρκετά θερμή! Η Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Πολιούχου των Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους διήλθε από κεντρικές οδούς με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου και εψάλη δέηση στην οποία ο Τριφυλίας- Ολυμπίας εξέφρασε την ενότητα λαού και κλήρου στην γιορτή τονίζοντας ότι ‘οι νέοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό με τα νιάτα να πλημμυρίζουν την μεγαλειώδη πομπή και τις εορταστικές εκδηλώσεις’ ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους Μητροπολίτες Εδέσσης και Πέλλης κ. Ιωήλ, Δράμας κ. Παύλο προσθέτοντας ότι ‘διακονούν στα σύνορα της πατρίδας μας ως ακρίτες στέλνοντας το μήνυμα του Ευαγγελίου στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και είναι αξιέπαινοι που βρίσκονται και δίνουν το παρών στις εσχατιές της Ελλάδας’. Στη 1 το μεσημέρι, στο «Φουρναράκειο» Πνευματικό Κέντρο, ο Δήμος Φιλιατρών παρέθεσε γεύμα στους επίσημους προσκεκλημένους.
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΓΕΥΜΑ
Χωρίς να κουράσει το γεύμα τους επίσημους προσκεκλημένους μόνο ο Δήμαρχος της πόλης και ο Νομάρχης απεύθυναν χαιρετισμό! Αναλυτικά ο Δήμαρχος της πόλης κ. Αλκης Ξύγκας αναφέρθηκε στην προώθηση έργων που υλοποιεί η Δημοτική αρχή με την συμπαράστασης της Ν.Α. Μεσσηνίας, εξηγώντας ότι ‘προτεραιότητα δίνουμε στην υλοποίηση του αποχετευτικού δικτύου που ολοκληρώνεται στο εσωτερικό της πόλης, στην υλοποίηση με χρηματοδότηση της μελέτης του επικίνδυνου δρόμου Φιλιατρά- Γαργαλιάνοι, στην επαρχιακή οδοποιία, στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών συγκροτημάτων, στην πραγματοποίηση της ιδέας του Δημοπρατηρίου για το οποίο πρόσφατα διεξήχθη σύσκεψη στην Νομαρχία αλλά και στην αποπεράτωση έργων που αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για την ανάπτυξη τη πόλης και της ευρύτερης περιοχής προσδοκώντας ανάπτυξη μέσα από την Π.Ο.Τ.Α.’
Ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος ακολούθως εστίασε στο έργο του Δημοπρατηρίου και προώθησης των αγροτικών προιόντων, στην ανάπτυξη του Νομού που αναμένεται από τον δρόμο Τρίπολης- Καλαμάτας αλλά και σε έργα που έχουν ενταχθεί μέσα στα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ ή αλλιώς Δ Προγραμματικής περιόδου, ενώ υπογράμμισε ότι απαιτείται συλλογική προσπάθεια από όλους.
Στις εκδηλώσεις τέλος έδωσαν το παρών οι Αντινομάρχες κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Αναστασόπουλος, Καφαντάρης, οι Δήμαρχοι Μεθώνης, Κορώνης, Γαργαλιάνων κ. Καλοφωλιάς, Αυλώνος κ. Φιλντίσης, Δωρίου κ. Τάκης, Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης, εκπρόσωποι του στρατού και της Αεροπορίας, ο Διοικητής Πελοποννήσου της ΕΛ.Α.Σ με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας κ. Ηλιόπουλο, ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και πλήθος επισήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages