Οριστικά ο Επικούρειος στη Μεσσηνία ζητά πρώην Δήμαρχος της Είρας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Οριστικά ο Επικούρειος στη Μεσσηνία ζητά πρώην Δήμαρχος της Είρας

Δευτέρα 2/2/2009
ΤΗΝ πεποίθηση ότι η Πολιτεία οφείλει να πράξει το καθήκον της, ώστε με νομοθετκή πράξη να οριστεί στην δικαιοδοσία της ΛΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, ζητά από τον υπουργό Πολιτισμού Αντ. Σαμαρά ο τέως δήμαρχος Είρας Βασ. Μαστραγγελόπουλος.
Η επιστολή είχε αποδέκτη ακόμα φορείς της Ελληνικής Πολιτείας και τον Υπουργό Πολιτισμού τον κ. Σαμαρά με αφορμή την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα μνημεία και θυσαυρούς στη Μεσσηνία δεδομένου ότι ο τέως δήμαρχος, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ναός ανήκει διοικητικά στο νομό Μεσσηνίας, εντούτοις εξακολουθεί να παραμένει στη Ζ΄ Εφορεία της Αρχαίας Ολυμπίας, παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιπες αρχαιότητες εντάχθηκαν με τη δημιουργία της ΛΗ΄ Εφορείας, σε αυτή.
Με επιχειρήματα ο τέως Δήμαρχος υποστηρίζει την βεβαιότητα ότι «τούτο δεν έγινε τυχαία. Η άποψη που προβάλλεται υποκριτικά από μερικούς, είναι ότι χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και δεν μπορεί να έλθει στη Μεσσηνία. Αυτό μόνο αφελείς θα μπορούσαν να το δεχθούν. Η βαθύτερη όμως ουσία του θέματος, έγκειται στην εμμονή παραγόντων της Ηλείας να παραμείνει ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα στο νομό Ηλείας αν και ουδέποτε από συστάσεως του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, υπήχθη στο νομό Ηλείας, αλλά πάντοτε υπήγετο στο νομό Μεσσηνίας. Μάλιστα με΄χρι σήμερα, έχουν επιτύχει να εξασφαλίσουν πρώτη προτεραιότητα διορισμού σε εργασίες του ναού, ενώ οι Μεσσήνιοι έχουν δεύτερη προτεραιότητα». Να δούμε σε ποιες κινήσεις θα κινηθούν οι αρμόδιοι προκειμενου να τακτοποιηθεί το θέμα που αποτελεί σημείο οτριβής μεταξύ των 2 όμορων Νομών εδώ και πολλά χρόνια.πεποίθηση ότι η Πολιτεία οφείλει να πράξει το καθήκον της, ώστε με νομοθετκή πράξη να οριστεί στην δικαιοδοσία της ΛΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, ζητά από τον υπουργό Πολιτισμού Αντ. Σαμαρά ο τέως δήμαρχος Είρας Βασ. Μαστραγγελόπουλος. Η επιστολή είχε αποδέκτη ακόμα φορείς της Ελληνικής Πολιτείας και τον Υπουργό Πολιτισμού τον κ. Σαμαρά με αφορμή την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα μνημεία και θυσαυρούς στη Μεσσηνία δεδομένου ότι ο τέως δήμαρχος, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ναός ανήκει διοικητικά στο νομό Μεσσηνίας, εντούτοις εξακολουθεί να παραμένει στη Ζ΄ Εφορεία της Αρχαίας Ολυμπίας, παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιπες αρχαιότητες εντάχθηκαν με τη δημιουργία της ΛΗ΄ Εφορείας, σε αυτή. Με επιχειρήματα ο τέως Δήμαρχος υποστηρίζει την βεβαιότητα ότι «τούτο δεν έγινε τυχαία. Η άποψη που προβάλλεται υποκριτικά από μερικούς, είναι ότι χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και δεν μπορεί να έλθει στη Μεσσηνία. Αυτό μόνο αφελείς θα μπορούσαν να το δεχθούν. Η βαθύτερη όμως ουσία του θέματος, έγκειται στην εμμονή παραγόντων της Ηλείας να παραμείνει ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα στο νομό Ηλείας αν και ουδέποτε από συστάσεως του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, υπήχθη στο νομό Ηλείας, αλλά πάντοτε υπήγετο στο νομό Μεσσηνίας. Μάλιστα με΄χρι σήμερα, έχουν επιτύχει να εξασφαλίσουν πρώτη προτεραιότητα διορισμού σε εργασίες του ναού, ενώ οι Μεσσήνιοι έχουν δεύτερη προτεραιότητα».
Να δούμε σε ποιες κινήσεις θα κινηθούν οι αρμόδιοι προκειμενου να τακτοποιηθεί το θέμα που αποτελεί σημείο οτριβής μεταξύ των 2 όμορων Νομών εδώ και πολλά χρόνια.

2 σχόλια:

epikourios είπε...

Παρακαλώ να γράφεται σωστά το ΄"Επικούριος".

Δεν προέρχεται από τον Επίκουρο, αλλά από την επικουρία. Οπότε ικαι όχι ει. Δυστυχώς οι περισσότεροι το γράφουν λάθος.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Unknown είπε...

Μήπως δεν θα έπρεπε να είναι ούτε επικούριος αλλά επίκουρος?

Pages