Σε εορταστικό κλίμα η γιορτή του Πολιούχου των Φιλιατρών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Σε εορταστικό κλίμα η γιορτή του Πολιούχου των Φιλιατρών

Κυριακή 8/2/2009
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης αναμένται ο εορτασμός του πολιούχου της πόλης των Φιλιατρών Αγιος Χαράλαμπος την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου.Ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους θα τελεσθεί μεγάλη αρχιερατική Λειτουργία και στη συνέχεια η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του πολιούχου των Φιλιατρών, Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού, σε κεντρικές οδούς της πόλης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα με συγκέντρωση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Κλήρου, της Δημοτικής Αρχής και των λοιπών Αρχών της πόλης, των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου - Λυκείου, προσκόπων, Συλλόγων, Σωματείων, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.Στην συνεχεια θα γίνει η άφιξη των προσκεκλημένων Μητροπολιτών Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, Κορωνείας κ.κ. Παντελεήμονας και Δράμας κ.κ. Παύλος και άμεση εκκίνηση για τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός.Ανήμερα το πρωί, της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Λίγο αργότερα θα παραταχθούν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας, των προσκόπων και των Σχολείων προ του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου.Αμέσως μετά θα γίνει προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό. Αναμένονται οι Υπουργός Πολιτισμού Κος Αντώνης Σαμαράς, η Υφυπουργός Απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας Κα Σοφία Καλαντζάκου, Οι Βουλευτές Μεσσηνίας Σαμπαζιώτης Δημήτρης, Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Κουσελάς Δημήτρης Το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δράκος, Δήμαρχοι της Τριφυλίας και της Μεσσηνίας και πλήθος άλλων καλεσμένων.Τέλος, θα ξεκινήσει η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας σε κεντρικές οδούς της πόλης και θα ψαλλεί δέηση στην κεντρική πλατεία.Ο Δήμος Φιλιατρών θα παραθέσει γεύμα στους προσκεκλημένους στη 1.00 μετά το μεσημέρι στο «Φουρναράκειο» Πνευματικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages