250.000 ευρώ για τις ζημιές ζητά ο Δήμος Αυλώνος - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

250.000 ευρώ για τις ζημιές ζητά ο Δήμος Αυλώνος

8/11/2009
Το ποσό των 250.000 ευρώ ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών, για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 3ης Νοεμβρίου, ο Δήμος Αυλώνος.
Αποτέλεσμα των καιρικών φαινομένων, όπως σημειώνει στην επιστολή του ο δήμαρχος Ι. Φιλντίσης, ήταν «η διακοπή της επικοινωνίας των δημοτικών διαμερισμάτων και εγκλωβισμοί κτηνοτρόφων της περιοχής. Οι καταστροφές σε θερμοκήπια, υπαίθριες καλλιέργειες, ελαιοπερίβολα και αγροτική οδοποιία, είναι τρομερές. Ο ποταμός Νέδα υπερχείλισε και θα κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές, αν είχαν μεγαλύτερη διάρκεια τα φαινόμενα αυτά.
Χρειάζεται άμεση παρέμβαση με τα αναγκαία έργα γιατί ο πλουτοπαραγωγικός ιστός του Δήμου σε κηπευτικά και άλλες καλλιέργειες, θα εξαφανιστεί εντελώς. Η δημοτική και αγροτική οδοποιία υπέστη τρομερές καταστροφές. Έχουν αποκοπεί δρόμοι και καταστράφηκαν ολοσχερώς μεγάλα τεχνικά έργα. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση, διότι δεν είναι δυνατό να γίνει η ελαιοσυγκομιδή».
Δεν επαρκεί η υποδομή του Δήμου
Ο δήμαρχος Αυλώνος αναφέρει επίσης πως η υλικοτεχνική υποδομή του Δήμου δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν και για το λόγο αυτό ζητά οικονομική ενίσχυση. Σημειώνει δε ότι ο προεκτιμώμενος προϋπολογισμός για την αποκατάσταση των ζημιών έγινε από το μηχανικό του Δήμου με τη βοήθεια των Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Μεσσηνίας. Καταλήγει με τη βεβαιότητά του για το δίκαιο των αιτημάτων και την αποδοχή τους από το υπουργείο, σημειώνοντας πως ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης.

Με πληροφορίες απο το 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages