Υπερχείλισε η Νέδα και πλημμύρισε καλλιέργειες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Υπερχείλισε η Νέδα και πλημμύρισε καλλιέργειες

Προβλήματα απο την κακοκαιρία σημειώθηκαν χθες στην Ελαία του Δήμου Αυλώνα όταν το ποτάμι της Νέδας υπερχείλισε με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά να πλημμυρίσουν πολλές καλλιέργειες προκαλώντας αρκετές ζημιές. Το ποτάμι υπερχίελησε σε αρκετά σημεία εξαιτίας των βαριών βροχοπτώσεων δεδομένου ότι ο καιρός ήταν θυελλώδης στην περιοχή και με έντονη καταιγίδα. Πιο αναλυτικά στις εκβολές του ποταμού το νερό υπερχείλισε με αποτέλεσμα να διεισδύσει σε χωράφια με θερμοκηπιακές και υπαίθριες καλλιέργειες.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αυλώνα Γιάννη Φιλντίση υποστήριξε ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις καλλιέργειες με το πρώτο φως της ημέρας είναι αποκαλυπτικά. Το πιο σοβαρό είναι ότι η Νέδα υπερχείλισε σε τουλάχιστον τρία σημεία τόσο στην Ελαία όσο και κοντά στο χωριό Καρυές. Οι παραγωγοί και γεωπόνοι επιβεβαιώνουν ότιτο ύψος του νερού έφτανε τους 70 πόντους.
Παράλληλα ο Δήμος επενέβη με συνεργεία του καθώς προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην 29η επαρχιακή οδό κοντά στο χωριό Πλατάνια. Ουσιαστικά η ζώνη κατά μήκος της Νέδας «χτυπήθηκε» έντονα από την κακοκαιρία. Μάλιστα στην περιοχή έδωσε το παρών ώστε να δει απο κοντά τα προβλήματα και ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages