Στόχος η μικροεγκληματικότητα και οι παραβατικότητα... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Στόχος η μικροεγκληματικότητα και οι παραβατικότητα...

15/11/2009
Η μικροεγκληματικότητα και η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που εντάσσονται στην καθημερινότητα του πολίτη είναι οι - σε άμεση προτεραιότητα- στόχοι αυτή την περίοδο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πριν περίπου 6 μήνες, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ταξίαρχος Γιώργος Καραβίτης απαντά στις ερωτήσεις του «Θάρρους» για την ασφάλεια των πολιτών, τη μικροεγκληματικότητα, το μεγάλο πρόβλημα των ναρκωτικών, τα τροχαία ατυχήματα, αλλά και την έλλειψη δύναμης. Βάσει των στοιχείων, όπως τονίζει, η μικροεγκληματικότητα κινείται στα περσινά επίπεδα, κάτι στο οποίο έχει συνεισφέρει η εμφανής αστυνόμευση. Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί, τουλάχιστον σε επίπεδο πρωτεύουσας νομού, αλλαγή στον τρόπο αστυνόμευσης, με θετικά, κατά γενική ομολογία, αποτελέσματα. Ο ίδιος αναγνωρίζει το αίσθημα ανασφάλειας που δημιουργείται σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, γι’ αυτό και καταβάλλεται προσπάθεια για συνεχή παρουσία των ειδικών ομάδων όπως η ΟΠΚΕ. Παράλληλα, με τις τελευταίες τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις η δύναμη αυξήθηκε κατά 35 άτομα.
Σε επίπεδο τροχαίων ατυχημάτων, ο αριθμός εξακολουθεί να είναι μεγάλος, ενώ, τέλος, ο κ. Καραβίτης τονίζει ότι το έργο που δε φαίνεται και δεν μπορεί να αποτιμηθεί από τους πολίτες είναι η πρόληψη, επισημαίνοντας πως το γεγονός ότι δε συμβαίνουν αδικήματα που παρατηρούνται σε άλλες περιοχές, δε σημαίνει ότι δε θα υπήρχαν σε διαφορετική περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages