Αυτονομία διεκδικούν τα Φιλιατρά για τον Καποδίστρια 2 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Αυτονομία διεκδικούν τα Φιλιατρά για τον Καποδίστρια 2

19/11/2009
Στο να παραμείνουν τα Φιλιατρά αυτόνομα σαν δήμος στην επερχόμενη διοικητική μεταρρύθμιση αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης κατά πλειοψηφία, έχοντας όμως αρκετούς προβληματισμούς αλλά και δεύτερη πρόταση, η οποία λέει ότι θα συμφωνούσε στη δημιουργία ενός ενιαίου Δήμου Τριφυλίας, εστιάζοντας εδώ όμως ότι η έδρα του θα πρέπει να είναι τα Φιλιατρά.
Πάντως από ό,τι φάνηκε και από την διαδικασία των ψηφοφοριών στο τέλος της συνεδρίασης, το Δημοτικό Συμβούλιο προβληματίστηκε αρκετά πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς δεν φάνηκε να κυριαρχεί όπως παλιότερα η άποψη να παραμείνει ο δήμος όπως είναι σήμερα. Αυτή την φορά όχι μόνο ακούστηκαν φωνές αλλά κατατέθηκαν προτάσεις υπέρ της διεύρυνσης του δήμου, ενώ ένα άλλο σημείο που απασχόλησε έντονα το Σώμα ήταν το αν θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση στην παρούσα φάση ή θα πρέπει πρώτα να δοθούν οι προτάσεις και τα δεδομένα του υπουργείου και πάνω σε αυτά να αποφασίσουν. Τελικά το συμβούλιο προκειμένου να έχει και ο δήμαρχος μια επίσημη απόφαση, στις όποιες συζητήσεις συμμετέχει, αποφάσισε: κατά πλειοψηφία ο δήμος να παραμείνει με την σημερινή του μορφή, μένοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της θέσης αυτής εφόσον παρουσιαστούν νέα δεδομένα.
Χαρακτηριστικά στην εισήγησή του ο δήμαρχος Αλκης Ξύγκας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να δούμε όλοι το όφελος της πόλης σε βάθος χρόνου στο μέλλον και σε αυτό δεν χωρά πολιτική εκμετάλλευση και να μην φέρουμε τον κόσμο σε διχόνοια" ενώ αντιρρήσεις εξέφρασαν με προτάσεις οι κ. Σωτηρόπουλος και Σαπέρας απο τις παρατάξεις του Σώματος.

Με πληροφορίες απο την 'Ελευθερία'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages