Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 1.000 ανέργους στην Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 1.000 ανέργους στην Μεσσηνία

Πάνω από 1.000 άνεργοι θα απασχοληθούν στη Μεσσηνία μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προς τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη. Το 'Θάρρος' αναφέρει ότι 'ο πρόγραμμα προβλέπει την καταβολή επιδόματος κοινωνικής εργασίας με αποδοχές που μπορούν να φθάσουν και τα 625 ευρώ μηνιαίως, ενώ θα παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη. Η μέγιστη διάρκεια απασχόλησης των ανέργων είναι 5 μήνες.
Η κοινωφελής εργασία απευθύνεται στις εξής κατηγορίες ανθρώπων: άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ, με προτεραιότητα σε μακροχρόνια ανέργους και βραχυχρόνια ανέργους που δε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, έμποροι και λοιποί επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους...'
Με κριτήρια
Στην επιστολή του, το ΙΝΕ καλεί τον κ. Μαλαπάνη να αξιοποιήσουν από κοινού το συγκεκριμένο πρόγραμμα με στόχο την ενδυνάμωση της απασχόλησης της περιοχής. Τον ενημερώνει ότι στη Μεσσηνία θα απασχοληθούν με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη πάνω από 1.000 άτομα. Ο ενδιάμεσος φορέας θα πραγματοποιήσει τις προσλήψεις για τους συμπράττοντες φορείς. Ειδικότερα, ενδιάμεσος φορέας με το υπουργείο δύναται να είναι Σωματεία, Ιδρύματα, Εταιρείες Αστικού Δικαίου, συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του, επαγγελματικές ενώσεις. Πρέπει δε να έχει ως έδρα ή παράρτημα στην Πελοπόννησο.
Η κοινωφελής εργασία απευθύνεται στις εξής κατηγορίες ανθρώπων:
Άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ, με προτεραιότητα σε μακροχρόνια ανέργους, βραχυχρόνια ανέργους που δε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, έμποροι και λοιποί επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους πριν από δύο έτη, υποαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες (δικηγόροι, μηχανικοί, ιατροί κ.ο.κ) βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, άνεργοι έως 30 ετών που αναζητούν εργασία.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος για όλη την Ελλάδα ανέρχεται στα 280 εκ. ευρώ. Πιλοτικά έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται για τους νομούς της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης. Για τη Μεσσηνία, η εφαρμογή αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages