ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ Ο ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ Ο ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΣΕ ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Ευρώπη στα πλαίσια Κοινοτικής πρωτοβουλίας θα συμμετέχει ο οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Κατάρτισης 'Δήμητρα' Κυπαρισσίας μέσα στο φθινόπωρο προκειμένου οι αγρότες μας να επιμορφωθούν στις νέες τάσεις της γεωργικής πρακτικής και θερμοκηπιακών καλλιεργειών αλλά και να δείξουμε την εξωστρέφεια της περιοχής μας καθώς η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιειται για πρώτη φορά και είνα πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα με την υποβολή αιτήσεων να εκκινεί σύντομα.
Πιο αναλυτικά όπως δήλωσε ο Διευθυντής του τοπικού παραρτήματος κ. Γιώργος Τσουμάνης "Δεκαεννέα παραγωγοί Θερμοκηπιακών προϊόντων από τηνευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας θα ταξιδέψουν δωρεάν στην Ισπανία προκειμένου να καταρτιστούν στις νέες τάσεις που αφορούν τον κλάδο των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.
Αυτούτου είδους κατάρτιση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ». Η κατάρτιση θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και θα πραγματοποιηθεί στην Αλμερία της Ισπανίας σε συγκεκριμένες περιοχές με καλλιέργειες στα τέλη Οκτωβρίου 2011.
Υπεύθυνοςγια την υλοποίηση του προγράμματος είναι ο Ο.Γ.Ε.Ε.ΚΑ. «ΔΗΜΗΤΡΑ» και το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας.
Ηκατάρτιση των παραγωγών εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης,που διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, και συγκεκριμένα στη δράση Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (LeonardoDa Vinci), που αφορά την κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση ( PLM Mobility).

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένοπρόγραμμα είχαν υποβληθεί 73 προτάσεις και εγκρίθηκαν οι 32, ενώ τούψος του ποσού που θα δαπανηθείείναι περί τα 52.680.000 ευρώ. Όλες οι δαπάνες του προγράμματος είναιεπιδοτούμενες σε ποσοστό 100%. Οι επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος είναι :
· Γλωσσικήπροετοιμασία των παραγωγών στην Αγγλική Γλώσσα (ορολογία θερμοκηπίων καικαλλιεργειών) στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας
· Μετακίνηση από και προς τα αεροδρόμια
· Αεροπορικά εισιτήρια
· Διαμονή και διατροφή στην Ισπανία
· Παρουσίασητων αποτελεσμάτων της κατάρτισης και κατάθεση των εμπειριών των συμμετεχόντων, σε ημερίδα που θα γίνει μετά το τέλοςτου προγράμματος στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας
Τα κριτήρια επιλογής των συμμετεχόντων είναι :
· Ηλικία 25 έως 45 ετών
· Χρόνια κτήσης θερμοκηπιακής εκμετάλλευσης
· Κατάρτιση σε προγράμματα του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.«ΔΗΜΗΤΡΑ» σε σχετικό γνωστικό αντικείμενο.'
Προτεραιότητα συμμετοχής θα έχουν οι παραγωγοί που έχουν ενταχθεί σε Προγράμματα τουΥπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο, που θα είναι και ο συνοδός της αποστολής, στο τηλέφωνο 27610 22116.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages