Εξωστρέφεια και χρηματοδοτικά εργαλεία για τους αγρότες ζήτησαν οι ομιλητές στη Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Εξωστρέφεια και χρηματοδοτικά εργαλεία για τους αγρότες ζήτησαν οι ομιλητές στη Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας

ΜΕ ένα ξέφρενο καλοκαιρινό ξεφάντωμα που συμπληρώθηκε απο τα περίπτερα Συλλόγων της περιοχής, την γλυπτική απο καρπούζι αλλά και την συναυλία που ακολούθησε ξεκίνησε η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας στο Αγρίλι Φιλιατρών όπου εκατοντάδες επισκέπτες θαύμασαν απο κοντά την μεγάλη γιροτή επισφραγίζοντας την θετική χρονιά συγκομιδής τους καρπουζιού.
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος μιλώντας στον 936 αναφέρθηκε στην υποστήριξη των αγροτικών προιόντων σε κεντρικό επίπεδο, εκτιμώντας ότι ήταν μια θετική χρονιά για το καρπούζι με ευνοικές συνθήκες όχι όμως για τα κηπευτικά όπως ντομάτα, αγγούρι και όσα επακολούθησαν δημιουργώντας ανασφάλεια στην αγορά, στηλιτεύοντας στη ζημιά απο την Γερμανία για το υποτιθέμενο βακτήριο αγγουριάς. Πάντως τόνισε την πρόθεση όλων να επιμείνουν στην γιορτή που πλέον είναι θεσμός για την περιοχή μας.
Στους ομιλητές που ανέβηκαν στο βήμα για χαιρετισμό ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Σαμπαζιώτης μίλησε για την θωράκιση των αγροτικών προιόντων με διαδικασιες τυποποίησης και πιστοποίησης αλλά και χάραξη εθνικής στρατηγικής απο την Πολιτεία που θεωρεί ότι απομακρύνεται απο τους παραγωγούς ζητώντας να ληφθούν μέτρα αποζημιώσεων για τον περίφημο ιό του αγγουριού, ενώ στηλιτευσε την απουσία της Κυβέρνησης απο ουσιαστικές πράεξις όπως γενναία μείωση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, λιπάσματα και ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών.
Ο Παναγιώτης Αλευράς απο την Περιφέρεια Πελοποννήσου μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του κ. Τατούλη συμπλήρωσε ότι τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξη για την αύξηση της αγροτικής παραγωγής που πρέπει να ενισχύσει την αγροτική οικονομία συμφωνώντας ότι χωρίς πρωτογενή τομέα η χώρα θα βυθιστεί στην υπανάπτυξη, ενώ ζήτησε εξωστρέφεια στις αγορές με χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος βελτίωσης των αγροτικών καλλιεργειών.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας επανέλαβε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα δίνει μάχες μαζί με τους αγρότες για την ενίσχυση του πρωτογενούς πλεονάσματος διεκδιώντας όσα οφείλονται απο την Πολιτεία, συμπληρώνοντας ότι οι παραγωγοί του τόπου μας προβάλλουν στις αγορές της Ευρώπης και Ασίας το πολύτιμο προιόν που είναι ανεκτιμητο. Εμφαση στην ποιοτική διαλογή έδωσε ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας κ. Παρασκευόπουλος ο οποίος ζήτησε κοινή συστράτευση για το μέλλον της αγροτικής πρακτικής....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages