Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου στο δρόμο Γύθειο - Αρεόπολη - Γερολυμένας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου στο δρόμο Γύθειο - Αρεόπολη - Γερολυμένας

Σχεδόν ομόφωνα εγκρίθηκε η λήψη απόφασης για τη χρηματοδότηση κατασκευής του έργου που αφορά το δρόμο Γύθειο - Αρεόπολη - Γερολυμένας από το Περιφερικό Συμβούλιο Πελοποννήσου που συνεδρίασε έκτακτα την Παρασκευή 10 Ιουνίου. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε σημαντικό το έργο αυτό που θα μοχλεύσει την τουριστική ανάπτυξη και το οποίο δημιουργεί σταθερό άξονα που ενώνει την Μάνη.
Ομόφωνα εγκρίθηκαν και οι χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση των κουνουπιών την θερινή περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει και με δεδομένη την άνοδο της θερμοκρασίας.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο και για την παρέμβαση του στο Υπουργείο Εξωτερικών για την αντιμετώπιση νόθευσης αγνού παρθένου ελαιολάδου Πελοποννήσου από επιχειρήσεις στις ΗΠΑ ζητώντας παρέμβαση στο Αμερικανικό FDA για την προστασία των ελλήνων παραγωγών.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ακόμα το Περιφερειακό Συμβούλιο για την επιτυχή διαπραγμάτευση για τα λιμάνια όπου εξασφαλίστηκαν πάνω από 30 εκ ευρώ για την ολοκλήρωση τους κάτι που όπως είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημαίνει ότι όλο το κομμάτι της πλήρους υλοποίησης του Γυθείου μπαίνει στο πρόγραμμα.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη των εκπροσώπων της ΕΕ στην Περιφέρεια την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι "οι απόψεις μου για fast track έγιναν αποδεκτές, θα έχουμε έτσι δύο μηχανισμούς, έναν για την υλοποίηση των έργων που έχουν ενταχθεί, και την απένταξη όσων έγιναν πρόχειρα και ο δεύτερος μηχανισμός θα δίνει αρμοδιότητες στους δικαιούχους δήμους"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages