Οι Ελληνες λενε το μεγάλο ΟΧΙ, η Βουλή θα ακολουθήσει; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Οι Ελληνες λενε το μεγάλο ΟΧΙ, η Βουλή θα ακολουθήσει;

''Αγανακτισμένοι'' και αποφασισμένοι για νέα περικύκλωση και το καινούργιο ΟΧΙ στην ιστορία της Ελλάδας
Για 34η ημέρα οι ''Αγανακτισμένοι'' συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στις μεγάλες συγκεντρώσεις της Τρίτης και της Τετάρτης. Διαβάστε τι σχεδιάζουν
Έχουν κλείσει πάνω από ένα μήνα στους δρόμους, συγκεκριμένα 34 ημέρες, αλλά δεν έχουν σκοπό να τα παρατήσουν την πιο κρίσιμη εβδομάδα, όπως οι ίδιοι λένε. Οι ''Αγανακτισμένοι'' πολίτες βρέθηκαν για μία ακόμη συνεχόμενη ημέρα στο Σύνταγμα και προετοιμάζονται εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.
Το διήμερο που ακολουθεί, θα σχηματίσουν μπλόκα σε διάφορα σημεία της περιμετρικά της Βουλής, με στόχο να μην καταφέρουν οι βουλευτές να εισέλθουν στο κοινοβούλιο και επομένως να μην ψηφίσουν τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.
Έχουν δημιουργήσει αφίσα με τα σημεία συγκέντρωσης, την οποία έχουν αναρτήσει σε στάσεις λεωφορείων σε όλο το κέντρο της πόλης. Καλούν όλους τους πολίτες να βρεθούν στην πλατεία, στο ύψος της Ρηγίλλης και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για να υλοποιηθεί η απόφαση για περικύκλωση.
Το πρόγραμμα των "αγανακτισμένων" κινητοποιήσεων
Οι ''Αγανακτισμένοι'' προγραμματίζεται να συγκεντρωθούν στις 28 Ιουνίου στις 9:00 πμ στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό να συνενωθούν με διαδηλωτές των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ στις 6:00 μμ προγραμματίζεται και συναυλία που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.
Την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, οι λαϊκές συνελεύσεις των βορείων προαστίων δίνουν ραντεβού στις 8:00 πμ στο μετρό Ευαγγελισμός με ενδεικτικούς συμμετέχοντες από τις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού, Παπάγου, Ζωγράφου, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Γαλατσίου, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Πατησίων, Ν. Φιλαδέλφειας, Γκύζη, Πειραιά, Αμπελοκήπων-Ερυθρού Σταυρού- Πολυγώνου.
Οι λαϊκές συνελεύσεις των νοτίων και ανατολικών προαστίων αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 8:00 πμ στο Καλλιμάρμαρο, με συμμετέχοντες από την Ν. Σμύρνη, Βύρωνα, Αγ. Δημήτριο, Βούλα-Βάρη, Νέο Κόσμο, Πετράλωνα, Θησείο, Κουκάκι, Ελληνικό.
Οι δυτικές συνοικίες καλούνται να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα (Αμαλίας και Β. Σοφίας) όπου και αναμένεται να εκπροσωπηθούν η Πετρούπολη, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, το Χαϊδάρι, οι Άγιοι Ανάργυροι και το Καματερό. Τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι λαϊκές συνελεύσεις από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν επίσης στα διάφορα σημεία συγκέντρωσης.
Αυτή τη φορά οι ''Αγανακτισμένοι'' είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Φέρονται διατεθειμένοι να ρίξουν μέχρι και το μεταλλικό τείχος για να καταφέρουν να πλησιάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στη Βουλή.
Στο ψήφισμά τους οι ''Αγανακτισμένοι'' αναφέρουν ότι ''Τώρα πια ξέρουμε ότι το δίλημμα δεν είναι Μνημόνια ή χρεοκοπία γιατί τα Μνημόνια οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της κοινωνίας''.
Στα σχέδια του αποκλεισμού, περιλαμβάνεται και ένα αυτοκινητιστικό μπλόκο, η επονομαζόμενη ''λευκή κυκλοφοριακή διαδήλωση''. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μία μεγάλη ουρά από εκατοντάδες αυτοκίνητα που θα κινούνται διαρκώς με 10-20 χλμ την ώρα στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τη Μιχαλακοπούλου με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιου κυκλοφοριακού προβλήματος που θα εμποδίσει την πρόσβαση των βουλευτών στη Βουλή.
Εκτός από τις πεζές κινητοποιήσεις, οργανώνεται ξεχωριστή κινητοποίηση με μηχανές και μοτοσικλέτες από τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 12:00 μ.μ. θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πομπή από τον Λευκό Πύργο (Θεσσαλονίκη) με προορισμό την Πλατεία Συντάγματος.
Τα μέτρα της αστυνομίας αναμένονται δρακόντεια και οι εντολές που έχουν λάβει οι αστυνομικοί είναι ''ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση'', ώστε να αποφευχθούν οι εντάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages