Πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας στο Μοριά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας στο Μοριά

TON Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής εργασίας μέσω του οποίου θα απασχοληθούν 4.500 άνεργοι και στους πέντε νομούς της Πελοποννήσου σε φορείς της αυτοδιοίκησης και κοινωνικούς φορείς, λαμβάνοντας τον βασικό μισθό και πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Τα ανωτέρω τονίστηκαν στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προώθηση του προγράμματος και με τη με τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων και εκπροσώπων φορέων της Πελοποννήσου.
Τόσο από τους αντιπεριφερειάρχες όσο και από τους δημάρχους επισημάνθηκε πως το πρόγραμμα στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται ο τόπος, δεν λύνει το οξυμένο πρόβλημα ανεργίας στην Πελοπόννησο ούτε αποτελεί πανάκεια. Δίνει όμως διέξοδο σε σημαντικό αριθμό μακροχρόνια ανέργων, κυρίως νέων και τους εντάσσει στην εργασία παρέχοντάς τους πλήρη ασφάλιση.
Το ενδιαφέρον συμμετοχής των φορέων της Πελοποννήσου με υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων θα πρέπει να εκδηλωθεί έως τις 11 Ιουλίου και στη συνέχεια θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες προκειμένου τον Σεπτέμβριο να αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος με την απορρόφηση ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages