Η αύξηση παραγωγής στον αγροτικό τομέα αποτελεί μονόδρομο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η αύξηση παραγωγής στον αγροτικό τομέα αποτελεί μονόδρομο

Η πρόκληση που οφείλει να απαντήσει η χώρα σήμερα είναι η αύξηση της παραγωγής.
Στον αγροτικό τομέα ιδιαίτερα, η πρόκληση αυτή επιβάλλεται ως αναγκαιότητα, εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.
Το 70% των προϊόντων διατροφής των Ελλήνων εισάγεται από χώρες του εξωτερικού. Υπ’ αυτές τις συνθήκες η αύξηση της παραγωγής και της παραγωγικότητας του αγροτικού τομέα αναδει-κνύεται ως εθνική υπόθεση. Στην προσπάθεια αυτή νομοί όπως ο νομός Αιτωλοακαρνανίας μπορούν να πρωταγωνιστήσουν.
Οι ευνοϊκές εδαφοκλιματικές συνθήκες, η γεωγραφική του θέση, η ποικιλία αγροτικών δραστηριοτήτων και στους τέσσερις κλάδους της αγροτικής οικονομίας στο νομό, αλλά και η μεγάλη γεωργική παράδοση των ανθρώπων του νομού, αποτελούν το βασικό υπόβαθρο για την παραγωγή μεγάλης ποικιλίας και ό-γκου αγροτικών προϊόντων ποιότητας.
Αναγκαία προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί η ύπαρξη σχεδίου και κεντρικών κατευθύνσεων για την αύξηση της αγροτικής παραγωγής της χώρας. Η παραγωγή αυτή θα οργανώνεται και θα διευκολύνεται σε επιμέ-ρους γεωγραφικές περιοχές σύμφωνα με έναν χωροταξικό σχεδιασμό όπου θα αξιοποιούνται τα συγκριτι-κά πλεονεκτήματα του γεωργικού τομέα της Πατρίδας μας.
Τέτοιο σχέδιο -είναι φανερό πλέον μετά από 20 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη σημερινή κυβέρ-νηση- δεν υπάρχει.
Οι τρείς νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλά και η πλειοψηφία των μέχρι σήμερα υπουργικών αποφάσεων, είτε αφορούν την αγροτική ανάπτυξη, είτε τη διοίκηση και οργάνωση της αγροτικής παραγωγής και του ΥπΑΑΤ, περισσότερα προβλήματα προσέθεσαν στους Έλληνες αγρότες παρά έλυσαν.

Θύμα αυτής της πολιτικής και ο νομός Αιτωλοακαρνανίας με τους αγρότες του να αυτοσχεδιάζουν στις καλλιέργειές τους αφήνοντας παράλληλα και μεγάλες εκτάσεις ακαλλιέργητες.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη του κεντρικού σχεδιασμού για αύξηση της αγροτικής παραγωγής στη χώρα, δίνοντας ξεκάθαρες κατευθύνσεις για την αγροτική δραστηριότητα σε επίπεδο χώρας, αλλά και σε κάθε γεωργική ζώνη της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages