Υποβλήθηκαν στην Κομισιόν τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Υποβλήθηκαν στην Κομισιόν τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ

Τα Ε­πι­χει­ρη­σια­κά Προ­γράμ­μα­τα που υ­πε­βλή­θη­σαν εί­ναι πέν­τε το­με­α­κά, δε­κα­τρί­α πε­ρι­φε­ρεια­κά και έ­να Πρό­γραμ­μα Α­γρο­τι­κής Α­νά­πτυ­ξης. Ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός ό­λων των Προ­γραμ­μά­των α­νέρ­χε­ται σε πε­ρί­που 24,79 δισ. ευ­ρώ.
Το υ­πουρ­γεί­ο Α­νά­πτυ­ξης και Αν­τα­γω­νι­στι­κό­τη­τας (Γε­νι­κή Γραμ­μα­τεί­α Δη­μο­σί­ων Ε­πεν­δύ­σε­ων / Ε­ΣΠΑ) υ­πέ­βα­λε χθες το βρά­δυ προς έγ­κρι­ση στην Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Ε­πι­τρο­πή τα Ε­πι­χει­ρη­σια­κά Προ­γράμ­μα­τα του Συμ­φώ­νου Ε­ται­ρι­κής Σχέ­σης (νέ­ο Ε­ΣΠΑ) για την πε­ρί­ο­δο 2014-2020.Τα Ε­πι­χει­ρη­σια­κά Προ­γράμ­μα­τα υ­πε­βλή­θη­σαν στην προ­θε­σμί­α που εί­χε τε­θεί α­πό την Ε.Ε., σε συ­νέ­χεια της υ­πο­βο­λής του γε­νι­κού πλαι­σί­ου για τη νέ­α προ­γραμ­μα­τι­κή πε­ρί­ο­δο το ο­ποί­ο εγ­κρί­θη­κε α­πό την Ευ­ρω­πα­ϊ­κή Ε­πι­τρο­πή στις 23 Μα­ΐ­ου. Υ­πεν­θυ­μί­ζε­ται ό­τι το ελ­λη­νι­κό πρό­γραμ­μα ή­ταν το τρί­το με­τα­ξύ των 28 κρα­τών-με­λών της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Έ­νω­σης που ε­νέ­κρι­νε η Ε.Ε.
Τα Ε­πι­χει­ρη­σια­κά Προ­γράμ­μα­τα που υ­πε­βλή­θη­σαν εί­ναι πέν­τε το­με­α­κά, δε­κα­τρί­α πε­ρι­φε­ρεια­κά και έ­να Πρό­γραμ­μα Α­γρο­τι­κής Α­νά­πτυ­ξης. Το Ε­πι­χει­ρη­σια­κό Πρό­γραμ­μα «Α­λι­εί­α και Θά­λασ­σα» α­να­μέ­νε­ται να υ­πο­βλη­θεί εν­τός του Ο­κτω­βρί­ου 2014 σύμ­φω­να με τις α­παι­τή­σεις του σχε­τι­κού Κα­νο­νι­σμού.Ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός ό­λων των Προ­γραμ­μά­των α­νέρ­χε­ται σε πε­ρί­που 19,89 δισ. ευ­ρώ Ε­νω­σια­κής Συν­δρο­μής ή 24,79 δισ. ευ­ρώ ε­κτι­μώ­με­νης συ­νο­λι­κής δη­μό­σιας δα­πά­νης.Στό­χος της πο­λι­τι­κής η­γε­σί­ας του υ­πουρ­γεί­ου Α­νά­πτυ­ξης και Αν­τα­γω­νι­στι­κό­τη­τας εί­ναι η εμ­προ­σθο­βα­ρής α­πορ­ρό­φη­ση των κον­δυ­λί­ων που α­πο­σκο­πούν στην αν­τι­με­τώ­πι­ση των κοι­νω­νι­κών συ­νε­πει­ών της κρί­σης (υ­πο­στή­ρι­ξη α­νέρ­γων, αν­τι­με­τώ­πι­ση φτώ­χειας, κοι­νω­νι­κού α­πο­κλει­σμού, κ.λπ.­).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages