ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2014-2020 Πελοπόννησος: Ομόφωνα "ΟΧΙ" στο Χρυσοχοϊδη - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2014-2020 Πελοπόννησος: Ομόφωνα "ΟΧΙ" στο Χρυσοχοϊδη

  • Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης «Κυρίαρχος ο ρόλος της αιρετής Περιφέρειας για το μέλλον της Πελοποννήσου»

  • Ομόφωνα όχι ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014 - 2025

«Εξαιρετικά προχειρογραμμένη» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014 – 2025, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο τον εξουσιοδότησε να τεκμηριώσει εγγράφως τη διαφωνία και τις προτάσεις της Περιφέρειας προς το αρμόδιο Υπουργείο. 

«Δεν μπορούμε ως Περιφέρεια να τη δεχτούμε γιατί δε λαμβάνει σοβαρά υπόψιν το στρατηγικό μας σχεδιασμό, ούτε τη γεωμορφολογία της Πελοποννήσου, ιδίως στην τοπογράφηση των κέντρων μεταφοράς, όπου υπάρχουν μεγάλα λάθη, όπως στα λιμάνια και τους οδικούς άξονες με λάθος χαρακτηρισμούς και κατηγοριοποιήσεις» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «ασφαλώς και θα έπρεπε η αρμοδιότητα αυτή να ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εξαρχής αναδείξαμε ως μείζον πολιτικό ζήτημα ότι η ευθύνη των στρατηγικών σχεδιασμών θα έπρεπε να ανήκει στην ευθύνη των Περιφερειών».

Η παρούσα μελέτη, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, δεν εξυπηρετεί άλλη σκοπιμότητα, παρά μόνο να σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να αρθεί το αδιέξοδο της έλλειψής της. «Η μελέτη αυτή παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις, αποτελεί ωστόσο τη σημαντικότερη αιρεσιμότητα για την έγκριση του προγράμματος του ΥΠΟΜΕΔΙ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει την ευθύνη οργάνωσης μιας τέτοιας μελέτης η πολιτεία» σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης και υπογράμμισε ότι «είναι πολύ κρίσιμη για την Πελοπόννησο γιατί έχει αναφορά σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και για διάστημα 11 ετών, μέχρι το 2025 δηλαδή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages