ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Περισσότεροι επισκέπτες αλλά λιγότερες μέρες! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Περισσότεροι επισκέπτες αλλά λιγότερες μέρες!

Περίπου σαράντα δρομολόγια (20 έκτακτα και 18 τακτικά), μαζί με αυτά της Τριφυλίας, χρειάστηκαν για να επιστρέψουν στην Αθήνα όσους βρέθηκαν στη Μεσσηνία, εκμεταλλευόμενοι την αργία του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, Κοσμάς Σαράντος.
 Ο κ. Σαράντος ανέφερε ότι ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών που ξεκίνησε την Πέμπτη από την Αθήνα, αναχώρησε την Κυριακή για τον προορισμό του. Σημείωσε, όμως, ότι υπάρχει συρρίκνωση φέτος της κίνησης, καθώς αυτή ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, ενώ πέρσι είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο, κάτι που απέδωσε στην οικονομική στενότητα.
Όσον αφορά στους επισκέπτες που βρέθηκαν στη Μεσσηνία τις τελευταίες ημέρες, το 95% ήταν Έλληνες και το υπόλοιπο 5% αλλοδαποί, οι οποίοι, όπως μας είπε, εμπιστεύονται καθημερινά το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις τους.Ανέφερε, επίσης, ότι, ενώ η κίνηση από και προς την Αθήνα είναι σταθερή, εν τούτοις δεν υπάρχει εσωτερικός τουρισμός, στα εσωτερικά δηλαδή του νομού.
Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που μετέφερε, κατά την οποία ολοένα και λιγότερα άτομα χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για τη μετάβασή τους στη θάλασσα.
 Ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια περί τα 30 άτομα από την περιοχή του Βασιλικού, το Κοπανάκι και άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής χρησιμοποιούσαν το λεωφορείο για τα μπάνια τους, τώρα χρησιμοποιούνται μόνο από 5-8 άτομα. Κι αν όλα αυτά είναι ενδεικτικά της κατάστασης, ο κ. Σαράντος δήλωσε γενικότερα ικανοποιημένος, αφού πολλοί εκμεταλλεύονται τα Σαββατοκύριακα για να βρεθούν στη Μεσσηνία.
Καθοριστική, όπως ανέφερε, είναι η συμβολή του νέου αυτοκινητόδρομου, αφού η διάρκεια ενός δρομολογίου προς Αθήνα είναι το πολύ 3 ώρες και 15 λεπτά. patrisnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages