ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΚΟΛΛΙΑ -ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΚΟΛΛΙΑ -ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ


Ο κ. ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ τόνισε ότι συνειδητά κάναμε αυτό που έπρεπε με καλές και δύσκολες στιγμές ευχαριστώντας για την συνεργασία που σφηρηλατήθηκε από τα έδρανα της συνεδρίασης ώστε να υπερασπιστούμε το συστατικό της διασφάλισης το διαλόγου στο Δ.Σ. για να εκφραστεί η Δημοκρατία. Εξήγησε ότι δεν ήταν τυπολάτρης με σύνθεση απόψεων για το Δήμο, ενώ ευχαρίστησε τος δημοσιογράφους για την πολιτική ουσία που παρήγαγε το σώμα, ενώ έκανε αναφορά στους μπλόγκερς της περιοχής μας. Για το κ. Κόλλια δήλωσε ότι τον τιμά για την κριτική που δέχθηκε τα τελευταία χρόνια μέσα από δύσκολες εντάσεις που εκδήλωνε την αγωνία για ένα καλύτερο Δήμο. Εξήρε το ήθος του απερχόμενου Δημάρχου θεωρώντας ότι είναι δάσκαλός του με την ιστορία να κρίνει στο μέλλον το έργο τους καθώς θα παραμείνει ενεργός πολίτης.
ΣΕΜΝΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΟΛΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ
Ο απερχόμενος Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας κάνοντας μίνι απολογισμό ενώ ήταν συγκινημένος για τα θερμά λόγια του προέδρου. Καλωσόρισε το νέο Δήμαρχο στον ενιαίο Δήμο που συγκροτήθηκε ενώ εκδήλωσε την αγωνία του για το μέλλον. Με ποιητικό λόγο έκανε την αυτοκριτική του στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του με την πεποίθηση ότι ο Δήμος θέλει νέα υλικά. Υπερασπίστηκε το μοντέλο διοίκησης του Δήμου λέγοντας ότι δεν μπορούσε παρά να λειτουργεί αποκεντρωμένα ενώ δέχθηκε την κριτική για την εικόνα του Δήμου ενώ ευχαρίστησε ακόμα και την αντιπολίτευση με τον θεσμικό της ρόλο με δημιουργική στάση. Επίσης παραδέχθηκε ότι ο δήμος είναι ενιαίος αλλά δεν έχει ομογενοποιηθεί λόγω των ατελειών του Καλλικράτη και την μείωση των κεντρικών πόρων. 
ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Εξάλλου πρόβλεψε ότι οι καιροί που έρχονται είναι χειρότεροι γραφειοκρατικά και οικονομικά με ομοψυχία, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους του Δήμου που λειτουργεί με 55 υπαλλήλους μείον παράγοντας τουλάχιστον έργο, με τις ελλείψεις να αποτελούν μέγιστο πρόβλημα. Επισήμανε ότι ο νέος Δήμαρχος θα πρέπει να σταματήσει το κουτσομπολιό κατά των υπαλλήλων που ματώνουν, ενώ εστίασε στα οικονομικά για την σεμνή διαχείριση στο Δήμο παρά την καθημερινότητα που ήταν δύσκολη εκφράζοντας την πολιτική ανάγκη. Τέλος μίλησε για τα χρέη του Δήμου που ήταν στα 12 εκ. ευρώ για τα οποία με πολιτικό κόστος ματώσαμε να δημιουργήσουμε οικονομικές συνθήκες στο Δήμο καταλήγοντας στα 3.2 εκ. ευρώ παρότι δεν έγινε αναπτυξιακή πολιτική. Δεν υπέκυψε όπως κατέληξε στη πολιτική αύξησης των δημοτικών τελών νοικοκυρεύοντας τις παλιές οφειλές και τα ληξιπρόθεσμα χρέη ενώ το 2012 ο Δήμος εμφάνισε μικρό πλεόνασμα χωρίς ο Δήμος να είναι χρεωκοπημένος.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages