ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΕΙΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ 6 ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΕΙΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΠΟ 6 ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΜΕ επιτυχία ολοκληρώθηκε η Παντριφυλιακή εορτή του  Διεθνούς  Πολιτιστικού Φεστιβάλ Κυπαρισσιώτικες Ηλιαχτίδες που διοργανώθηκε από το Μορφωτικό Σύλλογο Κυπαρισσίας με κονδύλια από τον Δήμο Τριφυλίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για 4η συνεχή χρονιά με εκδηλώσεις σε Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία και Πλατάνια.

Χαιρετισμούς με την έναρξη του Φεστιβάλ όταν ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των χωρών που συμμετέχουν απεύθυναν η Πρόεδρος του Συλλόγου Σόνια Τουρκολιά και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης. Η Πρόεδρος μίλησε για εξαιρετικό θέαμα λέγοντας ότι το Διεθνές Φεστιβάλ στέλνει το μήνυμα στους Τριφύλιους ότι είναι στο χέρι μας αν ο ήλιος του Δήμου θα αφήσει πάνω του την λάμψη του ή τις ρυτίδες του. Ο Γιώργος Μπακούρος τόνισε ότι η Περιφέρεια θα είναι δίπλα σε τέτοιες εκδηλώσεις στο απώτερο μέλλον με την διοργάνωση να αποτελεί μοναδικό γεγονός. 
Ο μορφωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Ελλάδα κ. Χουσείν Μαράι Μαχμούτ μιλώντας σε άπταιστα Ελληνικά έστειλε σε όλους το μήνυμα ότι είναι μεγάλη χαρά η συμμετοχή του στο φεστιβάλ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αιγύπτου, ευχαριστώντας τους διοργανωτές αλλά και την φιλοξενία στην Κυπαρισσία που ήταν εξαιρετική με υποδειγματικές επισκέψεις σε όλη την περιοχή. Μάλιστα με θερμά λόγια έδωσε το μήνυμα ότι οι 2 χώρες είναι αδελφωμένες σαν ένας λαός με κοινή ιστορία και αγάπη. 
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας πρόσθεσε ότι τα λόγια μεταφέρουν το μήνυμα της ειρήνης αλλά ο χορός δεν έχει καμία μετάφραση με το φεστιβάλ να αφιερωθεί στην ανάγκη της ειρήνης και πραγματώνεται στην μεγάλη εκδήλωση, ενώ είπε ότι ο Δήμος εξέλιξε τον θεσμό που παραμένει αρωγός στο πυρήνα μιας ιστορικής εκδήλωσης παράγοντας πολιτισμό. Ο νέος Δήμαρχος Τάκης Κατσίβελας υπογράμμισε ότι ο πολιτισμός δεν είναι λιμάνι αλλά ταξίδι ούτε μια στάση αλλά μια κίνηση που χαιρόμαστε ως μια βουβή ποίηση με την λαική παράδοση των λαών που χρειάζεται τόνους πραγματικής ιστορίας ενώ ευχαρίστησε τους παράγοντες που το ανέδειξαν, τιμώντας το Δήμο, τη Περιφέρεια και την Κοινωφελή επιχείρηση. Υποσχέθηκε ότι η νέα Δημοτική αρχή δεν θα αφήσει το χαμόγελο να μαραθεί με δημιουργίες λάμψεις να στηρίζονται στο μέλλον και την υπενθύμιση ότι στην Τριφυλία κάτι λάμπει..
Φέτος συμμετείχαν με εξαιρετική παρουσία αντιπροσωπευτικά χορευτικά συγκροτήματα από την Αίγυπτο, Ιταλία, Μεξικό, Παραγουάη, την Πολωνία και φυσικά την Ελλάδα με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Σύρου και του ΜΕΣΚ. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages