Ο Μεσσήνιος σεφ που έβαλε τα προϊόντα της μεσσηνιακής γης στην Ινδική κουζίνα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ο Μεσσήνιος σεφ που έβαλε τα προϊόντα της μεσσηνιακής γης στην Ινδική κουζίνα

Γράφει: Βάσω Μιχοπούλου
Mπορεί ο διάσημος σεφ Πάρης Κωστόπουλος από τη Μεσσηνία να άφησε, χωρίς ενοχή, μια ασφαλή και επιτυχημένη καριέρα στο εξωτερικό( με πολλές εργατοώρες σε διάσημα εστιατόρια, με επώνυμους πελάτες, στο Σαν Μονέ, στη Καραϊβική, στη Κορσική, στις Κάνες, στη Γουαδελούπη, στην Ελβετία, στα Κανάρια νησιά) για να επιστρέψει στην πατρίδα του και να αναδείξει τα προϊόντα της μεσσηνιακής γης, ωστόσο δεν παραιτήθηκε από το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό του, να τα ταξιδέψει, με αφετηρία την Μεσσηνία, σε κάθε άκρη του κόσμου.
Ανήσυχος ο νεαρός διευθυντής Κουζίνας του ΙΙΕΚ "Ορίζων" και Executive chef του υπερπολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων "Buca Beach Resort" που βρίσκεται στην Μπούκα Μεσσηνίας, δεν αρκέστηκε στο ότι κατάφερε να βάλει τις ελιές και το λάδι της Καλαμάτας στο «El Celler De Can Roca» ,το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2014. Λίγο πριν κλείσει η χρονιά ο ίδιος μαζί με τον συνεργάτη του Πέτρο Βρυώνη καθηγητή Μαγειρικής Τέχνης στο ΙΙΕΚ "Ορίζων" "έστησαν", με την στήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας, ένα μοναδικό 10ήμερο (από τις 18-28 Νοεμβρίου) Φεστιβάλ Μεσσηνιακής γαστρονομίας στο Νέο Δελχί στην Ινδία.
Ο Μεσσήνιος σεφ που έβαλε τα προϊόντα της μεσσηνιακής γης στην Ινδική κουζίνα
Πρέσβεις από πολλές χώρες, δημοσιογράφοι, εισαγωγείς από τον κλάδο των τροφίμων, tour operators, γευσιγνώστες, γνωστοί food bloggers,σημαντικοί εισαγωγείς στελέχη πολυεθνικών ξενοδοχειακών αλυσίδων, στελέχη της Ινδικής κυβέρνησης και πολλοί VIP προσκεκλημένοι γεύτηκαν για πρώτη φορά και ενθουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια τριών μεγάλων εκδηλώσεων το πρωτότυπο μενού που βασίστηκε στα Μεσσηνιακά προϊόντα που διέθετε η ελληνική ομάδα των σεφ, όπως ξινό τραχανά, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας, ελιές καλαμών, σύκο τσαπέλα σε σιρόπι από μεσσηνιακό cabernet, τοπικό βαλσαμικό ξύδι Καλαμάτας κ.α.
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ έλαβαν χώρα τόσο στον χώρο της Ελληνικής Πρεσβείας, όσο και στο διάσημο εστιατόριο "Olive", που έχει χρηστεί από το BBC Food ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ινδία για το 2013 , αλλά και στην πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα "The Leela Ambience Gurgaon Hotel & Residences", που είναι μέλος της διεθνούς αλυσίδας Kempinski Hotels. " Το όλο εγχείρημα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μας και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Έλληνα Πρέσβη στο Νέο Δελχί κ. Ραπτάκη και την Σύμβουλο της πρεσβείας κα. Κουτσομητοπούλου για αυτήν την πρωτοβουλία, την πρόσκληση, την φιλοξενία και τη στήριξή τους. Είναι η πρώτη φορά που μια ελληνική πρεσβεία συντονίζει και διοργανώνει μια τέτοια εκδήλωση", λέει ο σεφ Πάρης Κωστόπουλος και συνεχίζει: "Αυτό που μας εντυπωσίασε, εκτός από το ότι για πρώτη φορά ήρθαμε σε επαφή με έναν διαφορετικό πολιτισμό, με μια άλλη κουλτούρα, ήταν το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι τρέφουν μια μεγάλη αγάπη για τους Έλληνες και για την ελληνική κουζίνα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages