ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕΣΑ ΜΑΙΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕΣΑ ΜΑΙΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, «φέτος καλλιεργήθηκαν περίπου 6.000 στρέμματα, ίδια σε σχέση με πέρσι. Οι καιρικές συνθήκες αυτή την εποχή είναι εξαιρετικές. Αν και υπολογίζαμε φέτος ότι θα έχουμε όψιμη συγκομιδή, οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές και εκτιμάμε ότι θα έχουμε πρωιμότητα – όπως και πέρσι – και η συγκομιδή θα αρχίσει στην περιοχή μετά τις 10 – 15 Μαΐου. Η ανάπτυξη των καρπών μέχρι στιγμής είναι καλή. 
Αν οι παραγωγοί προσέξουν τα προβλήματα φυτοπροστασίας και ιδίως προσβολές από ακάρεα και αφίδες, θα έχουμε μια κανονική εξέλιξη της καλλιέργειας». Και προσθέτει: «Επιπλέον για να έχουμε μια καλή ποιότητα θα πρέπει οι παραγωγοί να ρίξουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην άρδευση και να προσθέτουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται σε κάθε στάδιο της καλλιέργειας. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται κυρίως Κάλιο και Άζωτο επειδή έχουμε την γρήγορη ανάπτυξη των καρπών. Οι εκτάσεις καλλιέργειας στην Τριφυλία παρέμειναν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα (6.000 στρέμματα) και αναμένεται να έχουμε μια παραγωγή της τάξης των 40.000 τόνων». Γ.ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages