ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

                           
         ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΚΑΛΗ εβδομάδα και Χρόνια πολλά κυρίως σε όσους και όσες γιόρταζαν, με το Πάσχα να αποτελεί παρελθόν αλλά κυρίως την διαπίστωση ότι η..φτώχεια θέλει καλοπέραση. Φέτος δεν είδαμε πολλές υπαίθριες ψησταριές αλλά οι πολίτες πέρασαν οικογενειακά ψήνοντας τον οβελία στον φούρνο λόγω κρίσης. Η κίνηση στα καταστήματα ήταν μέτρια σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά κινήθηκαν καταστήματα εστίασης και ξενοδοχεία..
@ΣΤΑ εμπορικά καταστήματα η κίνηση της ημέρες των γιορτών που κορυφώθηκαν με την εορτή του Αγίου Γεωργίου δεν ήταν η αναμενόμενη καθώς εποχιακά είδη, υπόδηση και ένδυση συνήθως περνούν σε δεύτερη μοίρα ενώ θετικά κινήθηκαν καταστήματα που έχουν σχέση άμεσα με το Πάσχα για λαμπάδες, δώρα, αξεσουάρ. Η εκτίμηση είναι ότι επικρατεί μείωση περίπου 20-25% σε σχέση με πέρσι λόγω βέβαια των οικονομικών βαρών στον προυπολογισμό των οικογενειών..
@ΘΕΤΙΚΆ κινήθηκαν ωστόσο τα κρεοπωλεία καθώς η Τριφυλία γεμίζει με ντόπια αμνοερίφια τις ημέρες των εορτών καθώς τα συνοικιακά καταστήματα έχουν άμεση επαφή με το καταναλωτικό κοινό σε σχέση με τις αλυσίδες που συνήθως είναι απρόσωπες με ελάχιστες εξαιρέσεις. Οι τιμές κινήθηκαν μειωμένες σε σχέση με πέρσι κοντά στα 7,80 ως 8,50 ευρώ για αρνιά, κατσίκια ενώ ορισμένοι καταναλωτές προτίμησαν παραδοσιακά κοκορέτσι και όχι μόνο...
@ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ βέβαια με καταλύματα διαθέτει η περιοχή σε πολύ ελκυστικές τιμές. Η αποτίμηση ήταν ότι αρκετές μονάδες άγγιξαν την πληρότητα συνήθως με γκρούπ επισκεπτών από οργανωμένα γραφεία συνδυάζοντας διαμονή αλλά και ημιδιατροφή. Σε ορισμένες περιπτώσεις η πληρότητα ήταν κοντά στο 80% ενώ άλλες ήταν πλήρεις τις ημέρες του Πάσχα. Ωστόσο κάθε πέρσι και καλύτερα είναι η εικόνα που εκπέμπουν οι άνθρωποι του τουρισμού.
@Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ είναι μεγάλη υπόθεση αλλά στην Τριφυλία ακόμα δεν την έχουμε πάρει σοβαρά, με προσωπικές στρατηγικές ή προβολή χωρίς εξωστρέφεια. Οι επισκέπτες ζητούν την εμπειρία, την άσκηση υπαίθριων δραστηριοτήτων αλλά κυρίως προσοχή στον πελάτη. Ο τουριστικός οδηγός του Δήμου Τριφυλίας ήταν ελλιπής σύμφωνα με ειδήμονες, αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν διανεμήθηκε στις πύλες εισόδου τουρισμού στο Νομό μας...
@ΕΠΟΜΕΝΩΣ τουριστικός προορισμός δεν είναι μόνο η Αρχαία Μεσσήνη, η Στούπα, με άλλες περιοχές αλλά όλος ο Νομός καθώς έχει συντομεύσει η απόσταση με την Αθήνα. Αλλά για την Μεσσηνία δεν υπάρχει ολοκληρωμένη στρατηγική, καθώς οι πτήσεις τσάρτερ επισκέπτονται μόνο 2-3 σημεία ενδιαφέροντος και ελάχιστα την Πυλία με ανύπαρκτη την παρουσία της Τριφυλίας..Άρα ας βγάλουμε στατιστικά που θα παραθέσουμε σε άλλο μας άρθρο..
@Αναβίωσαν και φέτος με μεγάλη επιτυχία τα Λελώνεια στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Φιλιατρά. Το Σάββατο το βράδυ τελέσθηκε Εσπερινός μετ΄Αρτοκλασία, ενώ την Κυριακή το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Μετά την Θεία Λειτουργία, λίγο μετά τις 10 το πρωί, ιππείς περιέφεραν την Σημαία που παρέλαβαν από τον πατέρα Διονύσιο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για να την επιστρέψουν στην συνέχεια και να τιμηθούν με αναμνηστικά μετάλλια.
@Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Πούλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσούλας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ανδρινόπουλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φιλιατρών κ. Καναλουπίτης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής. Την Ιστορία για τον σημερινό Εορτασμό των Λελωνείων με τον Πανάγο Λελώνη, διηγήθηκε  ο κ. Καραμπάτσος.
@ΘΕΤΙΚΗ εικόνα και πολύ καλή λειτουργία του νοσοκομείου Κυπαρισσίας είδε το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας μετά την επίσκεψη που έκανε κομματικό κλιμάκιο επικεφαλής του οποίου ήταν ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ., βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου μαζί με τον αναπληρωτή Τομεάρχη, βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα και κομματικά στελέχη από τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και τον Τομέα Υγείας της ΝΔ.
Το κλιμάκιο της ΝΔ ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα αναλυτικά από τον Αναπλ. Διοικητή του νοσοκομείου κ. Μπασάκο και περιηγήθηκε στους χώρους του με τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ να κάνουν λόγο για ένα σύγχρονο νοσοκομείο σε υποδομή και με πλήρη στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό.
@ΔΗΛΑΔΗ χάρηκαν με την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στο τομέα υγείας στη Τριφυλία, αλλά και με τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το να το αναφέρει φυσικά ο τομεάρχης υγείας της Ν.Δ. κ. Οικονόμου που ήταν υπουργός στον ΠΑΣΟΚ χωρίς τότε να κάνουν τα δέοντα για το Νοσοκομείο έστω από άλλο πόσο έχει σημασία. Γιατί στη πολιτική και το ποδόσφαιρο οι ντρίπλες είναι με αξία αλλά χωρίς ουσία. Προφανώς χαίρονται μάθαμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη περιοχή που λένε ότι δικαιώθηκαν όταν κάποιοι μιλούσαν για..υποβάθμιση. Γκέ, γκε;
@ΜΕΡΕΣ που είναι να μην αναλύσουμε περισσότερα. Φέτος σημασία έχει η πραγματική κοινωνική ανάσταση της κοινωνίας μας μέσα από τις δύσκολες εποχές που έρχονται. Κυρίως τώρα αναλύουμε τις επιπτώσεις της κρίσης καθώς την Κυριακή συμπληρώθηκαν 7 χρόνια μνημόνια και έπονται ακόμα περισσότερα. Είπατε τίποτα τελικά; Σε επόμενη ανάρτηση θα ανεβάσω και τον...Αριστοτέλη για να μην λέτε ότι δεν είχαμε δίκιο όσα γράφαμε. Καλή συνέχεια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages