ΒΓΗΚΑΝ ΝΩΡΙΣ..ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΒΓΗΚΑΝ ΝΩΡΙΣ..ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Σαρωτικές αναμένονται οι αλλαγές με τον Καλλικράτη, τουλάχιστον ως προς τα δεδομένα της σημερινής κατάστασης με τους άξονες στους οποίους θα κινούται αυτές να παρουσιάζονται από τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST. 
Ο κ. Πουλάκης αρχικά αναφέρθηκε στο οδοιπορικό ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει με την παράδοση του πορίσματος - την Δευτέρα θα βρίσκεται και στην Καλαμάτα - "γιατί θέλουμε να ακούσουμε και τις απόψεις όλων όσον αφορά τις αλλαγές που προτείνουμε". Οι αλλαγές έρχονται σε 4 επίπεδα με πρώτο το θέμα των αρμοδιοτήτων "όλοι ξέρουμε το μπερδεμένο των αρμοδιοτήτων και το βιώνουμε ανάμεσα στους δύο βαθμούς" με τον κ. Πουλάκη να σημειώνει πως "θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τις αρμοδιότητες". 
Η δεύτερη αλλαγή είναι σύμφωνα με τον Γ.Γ. να φτιαχθεί μια αυτοδιοίκηση "που να είναι δημοκρατική, να μην έχει δημαρχοκεντρικό ή περιφερειαρχοκεντρικό σύστημα να υπάρχει συμμετοχή των πολιτών με κάθε τρόπο. Αυτό επιτυγχάνεται με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής", ανέφερε. 
Για τις αντιδράσεις που καταγράφονται τόνισε πως "...αυτές έρχονται μόνο από την ηγεσία από την ηγεσία της ΚΕΔΕ, τον Πρόεδρό της τον κ. Πατούλη και δυο-τρεις υψηλά ιστάμενους δεν έχω ακούσει από τους δημάρχους και τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης τα οποία σε όλη αυτή την περιοδεία που κάνω δεν μου μεταφέρουν αυτή την σκληρή αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει ο κ. Πατούλης. Η... τρομακτική πλειοψηφία που δίνει στο δήμαρχο ο εκλογικός νόμος υπερβαίνει όλους τους ενισχυμένους εκλογικούς νόμους που είδαμε όλα τα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση στο κοινοβούλιο". Για το θέμα της οικονομικής αυτοτέλειας των αυτοδιοικητικών δομών ο κ. Πουλάκης πρόσθεσε πως "...ζούμε δύσκολες εποχές, σε μια χώρα που είναι υπό επιτροπεία και έχει στην πλάτη της τρία μνημόνια" και τόνισε πως "...η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει κόψει εδώ και δύο χρόνια ούτε ένα ευρώ από την τοπική αυτοδιοίκηση, από αυτά τα λίγα πια τα κομμένα του 65%. Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να στηρίξουμε την αυτοδιοίκηση με την αύξηση της χρηματοδότησης η οποία θα είναι και θα πηγαίνει πακέτο με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας". 
 ΔΕΙΤΕ τα όσα σημείωσε ο κ. Πουλάκης στον κάτωθι σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=0UESDEsWaOc 
Στο δελτίο ειδήσεων παρενέβη και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ με αφορμή τα όσα σημείωσε ο κ. Πουλάκης με τον Δ. Καφαντάρη να σημειώνει "δεν κατάλαβα ποιο ρόλο είχε ο κ. Πουλάκης του Γ.Γ. του ΥΠΕΣ ή του Προέδρου της επιτροπής που έφερε αυτή την εισήγηση;.. Το λέω αυτό γιατί μέχρι τώρα ενώ ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ζητούν τις θέσεις του Υπουργείου για τη μεταρρύθμιση δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη άποψη. Απλά ακούμε μόνο τις εισηγήσεις της επιτροπής από τεχνοκράτες για την μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση". Ο κ. Καφαντάρης αντέδρασε έντονα για τα όσα σημειώθηκαν για τα οικονομικά σημειώνοντας πως ο Γ.Γ. "ψεύδεται δημόσια, αφού φέτος ο προϋπολογισμός του κράτους έχει 217 εκατ. λιγότερα για την αυτοδιοίκηση, μια τεράστια μείωση", ενώ πρόσθεσε "...δεν κάνουν καμία κουβέντα για τα παρακρατηθέντα του Καλλικράτη και αφήνουν την αυτοδιοίκηση ξεκρέμαστη να πορευτεί μέσα από μια οικονομική κρίση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages