ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΤΟΝ τόπο τους τιμούν πάντα οι απόδημοι Τριφύλιοι με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, καθώς διατηρούν δεσμούς με την γενέτειρά τους. Ωστόσο η πνευματική κίνηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην μυθική πόλη του Ομήρου που έχει εξακτινώσει πνεύμα πολιτισμού σε όλη την χώρα.
Αυτή την φορά ο φωτογραφικός φακός..."συνέλαβε" τον συμπατριώτη μας στρατηγό εν αποστρατεία της ΕΛ.Α.Σ από το Αρτίκι Τριφυλίας κ. Δημήτρη Μητρόπουλο ο οποίος παραμένει δραστήριος είτε βρίσκεται Αθήνα είτε στο τόπο μας καθώς αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για την περιοχή ενδυναμώνοντας τους δεσμούς με τη πατρογονική εστία. Δίπλα του ο εξαίρετος πρόεδρος των ιστορικών συγγραφέων κ. Στάθης Παρασκευόπουλος ο οποίος μάλιστα εξέδωσε το πλούσιο έργο του σε βιβλίο με όλα τα άρθρα του διαχρονικά σε μια επιτομή 1.000 σελίδων. 
Μάλιστα αποκλειστικά πέσαμε πάνω σε είδηση καθώς μόλις είχε παραλάβει το Δίπλωμα τιμής και ευγνωμοσύνης από το Σύλλογο προς Διάδοσιν των Γραμμάτων που υπογράφει ο κ. Π. Κοσμόπουλος για την αρωγή του στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια του ισοτρικού Συλλόγου. Ο κ. Στάθης Παρασκευόπουλος αποτελεί ένα κορυφαίο κεφάλαιο για το τόπο μας, καθώς πλαισιωνόταν από τον συγγραφέα Δ. Αδαμόπουλο από το Διαβολίτσι και από εκλεκτούς φίλους του. Απόδειξη λοιπόν ότι η Αρκαδιά παρουσιάζει πνευματική κίνηση. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages