ΣΥΣΚΕΨΗ..ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΣΚΕΨΗ..ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

ΜΙΚΡΟ καλάθι λόγω των μειωμένων πόρων από την κεντρική εξουσία διατηρεί ο Δήμος Τριφυλίας σε ότι αφορά την πολιτική προστασία καθώς η σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού οργάνου ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν σε υποδομές και παρεμβάσεις.
Ο προγραμματισμός αποφάσεων μέσα από συλλογική προσπάθεια υπερτονίστηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης καθώς η Τριφυλία έχει βιώσει στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα, καταπ΄τώσεις βράχων, αλλά κυρίως ζημιές σε υποδομές. Στην σύσκεψη προέδρευσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, εστιάζοντας στα μειωμένα κονδύλια που προβλέπονται στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου που αποτυπώνεται στην πράξη με μείωση πόρων προερχόμενα από τα αρμόδια υπουργεία. Ζήτησε μάλιστα από τους αρμόδιους να φροντίσουν την εκταμίευση περισσότερων πόρων καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε σημεία κατά μήκος του Δήμου με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας,
Από την πλευρά του ο Προιστάμενος Πολιτικής Προστασίας στην  Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Γιώργος Σταθάς έδωσε κατευθύνσεις για τον συντονισμό των αρχών σε περιπτώσεις εκδήλωσης φαινομένων ώστε να υπάρχει πρόνοια για τους πολίτες και το περιβάλλον, ενώ η συζήτηση αναλώθηκε κυρίως σε θέματα που αφορούν την κακή συντήρηση του δικτύου ομβρίων υδάτων, τις υποδομές σε χωριά καθώς και οι αποδέκτες απορροής υδάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο.
Παρών στην σύσκεψη που διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, παραβρέθηκαν αρμόδιοι παράγοντες από το Αστυνομικό Τμήματ Τριφυλίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, του Δασαρχείου Κυπαρισσίας, ώστε να καταρτιστεί συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης. 
Γ.ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages