ΕΒΑΛΑΝ..ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΕΒΑΛΑΝ..ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ

ΑΓΑΝΑΝΤΙΣΜΕΝΟΙ είναι εδώ και μέρες οι κάτοικοι στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας, το επονομαζόμενο και Χωριό των Αγαλμάτων καθώς τοποθετήθηκαν συρματοπλέγματα που προσβάλλουν την πολιτιστική αξία της περιοχής. 
Πιό συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΦΩΝΗ», το προεδρείο του Εξωραϊστικού Λαογραφικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου «Δημοσθένης Κάκκαβας» σε «εξαιρετικά επείγον» έγγραφό του προς τον δήμαρχο Τριφυλίας Παν. Κατσίβελα, με κοινοποίηση στον αντιδήμαρχο Γιώργο Τσακανίκα και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αναστάσιο Λιακάκη, αναφέρει τα εξής: 
«Παραπλεύρως των σκαλιών της εκκλησίας μας του Αγίου Νικολάου έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα που εφάπτεται στα ΑΓΑΛΜΑΤΑ, από ιδιοκτήτη κληρονόμοι Αφοί Καλαντζή, ο οποίος κατεδάφισε το παλαιό κτήριο του. Προσβάλλοντας την εικόνα των αγαλμάτων που αποτελούν για το χωριό μας και τον Πολιτισμό σημείο αναφοράς και προβολής. Επίσης έχει περιφραχθεί στο επάνω μέρος των σκαλιών αριστερά Δημοτικός χώρος επί του δρόμου. Παρακαλούμε όπως προβείτε προς αποκατάσταση των αυθαίρετων αυτών πράξεων»
Παρ’ ότι το έγγραφο έφθασε στο Δήμο εδώ και 20 ημέρες, δεν υπάρχει επίσημα καμία αντίδραση, παρ’ ότι έχει συζητηθεί το ζήτημα μεταξύ του δημάρχου και τοπικών παραγόντων της δημοτικής αρχής. Όπως ανέφερε, μιλώντας στην εφημερίδα «ΦΩΝΗ», ο πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Κυριαζής, συζήτησε το θέμα και με τον πρωταγωνιστή της αυθαίρετης περίφραξης, ωστόσο δεν τον «βλέπει» διατεθειμένο να διώξει τα συρματοπλέγματα που «φράζουν» τα αγάλματα δημιουργώντας μια αντιαισθητική εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages