ΑΠΕΙΛΗ Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ- ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Η ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΕΙΛΗ Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ- ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ Η ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ

Η κλιματική αλλαγή στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου επέφερε άλλη μια σοβαρή επίπτωση η οποία αφορά κυρίως την διάβρωση των ακτών, με τους αρμόδιους να αρμενίζουν όπως συνέβη στην περίπτωση του Καλονερού καθώς το πολλά υποσχόμενο έργο που ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες ουδέποτε υλοποιήθηκε!
Κατά μήκος των ακτών είναι εμφανής η καταστροφή στις πλωτές εξέδρες της παραλιακής ζώνης, μάλλον δεν… χρειαζόταν και πολύ έντονη κακοκαιρία για να συμβεί. Οι παλιές πλωτές ξύλινες εξέδρες ήσαν ήδη φθαρμένες και ήταν ορατό διά γυμνού οφθαλμού ότι χρειάζονται αντικατάσταση. Όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μαστίζεται από την διάβρωση των ακτών, με τη θάλασσα, να «τρώει» την ακτογραμμή, καταστρέφοντας δρόμους, πάρκα, αλλά και περιουσίες. Το φαινόμενο είναι έντονο σε όλο το μήκος της ακτογραμμής της περιοχής αλλά κυρίως σε περιοχές όπου σφύζει η τουριστική ζωή. 
ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΠΗΓΕ ΚΑΙ Ο ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΥΦΑΛΟΣ...
Η μελέτη για την αντιδιαβρωτική προστασία πήγε περίπατο καθώς κανένας από τους 2 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής ενότητας Αυλώνας, ενδιαφέρθηκε να επαναφέρει το καυτό ζήτημα, ενώ ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Κυπαρισσία ευτυχώς όχι σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που ανησυχεί τους αλιείς, κατοίκους είναι το γεγονός ότι εξαγγέλθηκε πολλές φορές η Δημιουργία Τεχνητού υφάλου αλλά το έργο έμεινε μόνο στα χαρτιά με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί στις..καλένδες. Προφανώς σοβαρότης μηδέν για καίρια ζητήματα που αφορούν τις ακτογραμμές της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages