ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Η δημοτική σύμβουλους Μ. ΠΑΝΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΥ στο τελευταίο Δ.Σ. Τριφυλίας, είπε ότι στο τεχνικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ υπήρχε πρόβλεψη για το κτίριο της ΕΤΕ στη Κυπαρισσία για το οποίο όμως δεν υπάρχει καμία εγγραφή κωδικού, ενω ο Δήμος δεν αξιοποιεί νέο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για μνημεία αρχιτεκτονικής αξίας, με υποβολή προτάσεων μέσω ΕΣΠΑ. Ο ΚΟΥΤΣΟΥΛΗΣ επανήλθε λέγοντας ότι δεν απαντά ο Δήμος σε αιτήματα δημοτών, θέτοντας θέμα δημοκρατίας, λέγοντας ότι δεν απομένει τίποτα απο το να κυβερνά η πλειοψηφία. Άσκησε κριτική για τις απευθείας αναθέσεις χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος σε διαγωνισμούς ενημερώνοντας συγκεκριμένες εταιρίες. Είπε ότι κάποιοι στο παρελθόν έκαναν μεγαλοεργολάβους ανθρώπους που δεν γνώριζαν το αντικείμενο. Για την ΔΕΥΑΤ είπε ότι ειναι απαράδεκτο να ειναι πρόεδρος χωρίς κανένα πτυχίο. Για τα πρακτικά που απο μαγνητοφωνούνται είπε ότι ειναι αδικαιολόγητη η αύξηση κόστους της ανάθεσης.
ΕΚΑΝΕ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΚΟΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Για τα θέματα που έθεσαν σύμβουλοι ο δήμαρχος είπε ότι προεκλογικά δεν εκδόθηκε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ έργων λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων, προσθέτοντας ότι σκοπός ήταν να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, λέγοντας ότι ποτέ δεν υποσχέθηκε ανέφικτα πράγματα.
Για τα δημοσιεύματα με αφορμή την απουσία του Δήμου από σύσκεψη στην Αθήνα ο Δήμαρχος δήλωσε
 ότι ειναι άκομψο να μην γίνονται αναφορές σε τρέχοντα θέματα και το μόνο οπλοστάσιο των αρθογράφων που έχουν να αρκεί μόνο η αναφορά ενός δημοσιεύματος, ενω ρώτησε αν υπάρχει άνθρωπος που διάβασε την πρόσκληση του υπουργείου για τις οδηγίες του ΕΣΠΑ που αφορά τις προϋποθέσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε μικρά έργα υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε καμία αναφορά στο θέμα στον τύπο. Μάλιστα τώρα ήρθε οδηγία στο Δήμο για τα έργα κάτω των 6000 ευρώ παρότι αναρτήθηκε τον Αύγουστο.
Το σύνολο εσόδων απο το πολιτιστικό τέλος ζήτησε ο ανδρινοπουλος με αφορμή την ψήφιση προϋπολογισμού της κοινοφελούς επιχείρησης. Ο κ. Κουκουμης προκάλεσε αίσθηση λέγοντας ότι το καλοκαίρι προσελήφθη μάνατζερ για να κλείσει συγκροτήματα εκτιμώντας ότι ήταν υπερβολικά τα ποσά που δαπανήθηκαν.
Η κα ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΥ απάντησε ότι η πρόβλεψη είσπραξης για το πολιτιστικό τέλος ειναι 50.000 ευρώ ενω το ετήσιο ποσό ειναι 178.000 ευρώ. Ο δήμαρχος απάντησε ότι όλοι οι σύλλογοι πήραν αρωγή απο το δήμο, εκτιμώντας ότι υπάρχει ανταποδοτικότητα. Κατα πλειοψηφία με αρνητική ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ, κουτρουμπη, κουκουμη.
ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
Τέθηκε επίσης το θέμα της μεταβολής δημοτικών τελών. Η αντιδήμαρχος οικονομικών τόνισε ότι υπάρχει πρόβλεψη για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού χωρίς όμως καμία μεταβολή το 2018 των δημοτικών τελών. Το θέμα του εξορθολογισμού τελών επανέλαβε ο κ.κουτσουλης ρωτώντας γιατι δεν έχει ομογενοποιηθεί σε αυτο το θέμα ο Δήμος για να λάβει την απάντηση ότι το επόμενος έτος δρομολογείται η αλλαγή του καθεστώτος για δημοσιονομικούς λόγους. Μάλιστα ο κ.Ανδρινοπουλος είπε ότι το καταψηφίζει καθως δεν υπάρχει καμία διάθεση για μείωση των δαπανών με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι δημότες. Ο κ.Κουκουμης άσκησε κριτική με βάση εισοδηματικά κριτήρια, αλλά κυριως με βάση την διαφορά τελών μεταξύ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ και άλλων πόλεων εκτιμώντας ότι ειναι δυσβάσταχτα. Πρότεινε των τελών κατα 10% σε αστικές πόλεις και 15% σε χωριά, μειώσεις για ΑΜΕΑ και πολύτεκνες οικογένειες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages