ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ


Σύννεφα πάνω από τον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία των ξενοδοχείων, που εμφανίζουν μείωση πληρότητας και πτώση των τιμών – οι προβλέψεις για τη χρονιά.



Όλες οι εκτιμήσεις που έχουν κάνει οι εκπρόσωποι του ελληνικού τουρισμού (ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, ΠΟΞ), εδώ και αρκετούς μήνες, από τα τέλη του 2018 κιόλας, αρχίζουν να επιβεβαιώνονται. Τα συνεχή ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού, που έφθασε τα 33 εκατ. το 2018 και τα συν 16 δισ. ευρώ έσοδα, κάπου φαίνεται ότι δύσκολα θα συνεχιστούν. Κι αυτό, επειδή εγκαίρως δεν έχουν ληφθεί μέτρα, κυρίως σε υποδομές και φορολογία.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΤΕΠ
ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΤΕΠ

Οι υποδομές, έχουν σχέση όχι τόσο με τον αριθμό των ξενοδοχείων και τις διαθέσιμες κλίνες, αλλά με τους δρόμους των περιοχών, με την καθαριότητα, την ύδρευση, στοιχεία που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση των περιοχών αυτών. Και βέβαια, η φορολογία, που με τον φόρο διαμονής και την υψηλή φορολόγηση των ξενοδόχων, καθιστούν μη ανταγωνιστικό το ελληνικό ξενοδοχειακό προϊόν, σε σχέση με άλλες χώρες (Τουρκία, Τυνησία κ.α.), που ανακάμπτουν τουριστικά και πιέζουν τις τιμές.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΤΕΠ
ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΤΕΠ
ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΙΤΕΠ

Τα πρώτα στοιχεία για το 2019, είναι ενδεικτικά για το τι πρόκειται να συμβεί εντός της χρονιάς, εκτός απροόπτου. Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία εμφανίζουν μείωση σε μεγάλο βαθμό και παράλληλα υπάρχει πτώση στις τιμές. Το γεγονός ότι τα αεροδρόμια παρουσιάζουν αύξηση στην επιβατική κίνηση, έχει εξήγηση σε συνδυασμό με τη μείωση στα ξενοδοχεία, καθώς κορυφώνεται το φαινόμενο των βραχιοχρόνιων μισθώσεων (τύπου airbnb). Ωστόσο, το στοιχείο αυτό δεν είναι προς όφελος της ποιότητας του ελληνικού τουρισμού και θέτει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας στον ξενοδοχειακό τομέα και απώλεια εσόδων του κράτους, από την πτώση στα ξενοδοχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages