65.513 οι εγγεγραμμένοι ιατροί στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

65.513 οι εγγεγραμμένοι ιατροί στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας

Σε 65.513 ανήλθαν πέρυσι οι εγγεγραμμένοι ιατροί στους Ιατρικούς Συλλόγους στο σύνολο της χώρας παρουσιάζοντας αύξηση 1% σε σχέση με τα αναθεωρημένα στοιχεία του 2017, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας κατά περιφέρεια, η μεγαλύτερη αύξηση στον αριθμό των ιατρών, σε απόλυτες τιμές, παρατηρήθηκε στις περιφέρειες της Αττικής (1,2%) και της Κεντρικής Μακεδονίας (1%). 
Αντίθετα, η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στις περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδας (2,6%) και της Κρήτης (1,9%). Από την ανάλυση των στοιχείων κατά φύλο, παρατηρήθηκε ότι ο αριθμός των ανδρών ιατρών αυξήθηκε το 2018 σε σχέση με το 2017 κατά 0,2% και των γυναικών ιατρών κατά 2,1%. Αναφορικά με τις ειδικότητες ιατρών, οι σημαντικότερες αριθμητικά είναι οι ειδικότητες της παθολογίας, της παιδιατρικής, της βιοπαθολογίας, της καρδιολογίας, της γενικής ιατρικής και της μαιευτικής- γυναικολογίας. Το 2018 παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμό των ιατρών που ανήκουν στις παραπάνω έξι κυριότερες ειδικότητες συγκριτικά με το 2017, καθώς και στον αριθμό των ιατρών με λοιπές ειδικότητες ή άνευ ειδικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages