ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

«ΛΕΥΚΟ» ψήφισαν στο τεχνικό πρόγραμμα έτους 2020 δήμου Τριφυλίας οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες σχεδόν τις παρατάξεις, 11 στον αριθμό, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γύρω στα μεσάνυχτα της Παρασκευής, έναντι 10 που ψήφισαν «ΝΑΙ». Τονίζεται ότι, για το τεχνικό πρόγραμμα δεν έγινε εισήγηση του θέματος στο Σώμα (και αυτή είναι η πρώτη φορά που συνέβη), άλλαξε η διαδικασία του Κανονισμού Λειτουργίας και του νόμου και η συζήτηση από κορυφαία συμμετοχική διαδικασία κατέληξε, δυστυχώς, σε πραγματική παρωδία. Πέραν αυτού, το ίδιο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναδεικνύει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι στο δήμο Τριφυλίας δεν υπάρχει συγκροτημένη πλειοψηφία διοίκησης. 
Παράλληλα, αναδείχθηκε το γεγονός ότι η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων από σχεδόν όλες τις παρατάξεις, οι οποίοι έχουν διαφορετική πολιτική θέση από αυτή της διοίκησης για το τεχνικό πρόγραμμα, με το «Λευκί» δεν κινήθηκαν με ιδιοτέλεια και υστεροβουλία και δεν έθεσαν εμπόδιο στη συνέχεια του δήμου, κάτι που άνετα μπορούσαν να πράξουν με βάση τα επιχειρήματα που ανέπτυξαν - όσο αυτό κατέστη δυνατό με το «μπάχαλο» που επικρατούσε - αλλά έστειλαν ηχηρότατο πολιτικό μήνυμα στη διοίκηση, το οποίο και πρέπει να γίνει αντιληπτό, κατανοητό και να εμπεδωθεί. 
Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι για το τεχνικό πρόγραμμα δε ζητήθηκε να τοποθετηθούν Πρόεδροι Συμβουλίων Κοινοτήτων και Πρόεδροι Κοινοτήτων που ήταν παρόντες, όπως επίσης δεν κλήθηκαν και να ψηφίσουν, παρότι έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου επί του τεχνικού προγράμματος. Βέβαια, μπορεί αυτό να θεωρείται ίσως ως «πολυτέλεια», καθώς από Συμβούλια Κοινοτήτων δε ζητήθηκαν ούτε καν προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα.
του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages