ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Σε απάντηση των ερωτήσεων που κατατέθηκαν στη Βουλή από τους βουλευτές Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου και Κυριάκο Βελόπουλο σχετικά με προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, το υπουργείο απάντησε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Βασικός στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η αποφυγή δημιουργίας ελλειμμάτων των νοσοκομείων και ο απρόσκοπτος εφοδιασμός τους στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού τους.
Σύμφωνα με την Εισηγητική Έκθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2019, ο εφοδιασμός των νοσοκομείων για το οικονομικό έτος 2019 υπολογίσθηκε στο συνολικό ύψος των 1,866 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, στον εγκεκριμένο
προϋπολογισμό του για το τρέχον έτος έχουν προβλεφθεί πιστώσεις εξόδων συνολικού ύψους 1.754.157,00 ευρώ, σύμφωνα με την 3η τροποποίηση.
Σχετικά με την επιχορήγηση του Κρατικού Προϋπολογισμού, σύμφωνα με την ανωτέρω 
Μέχρι σήμερα, τα νοσοκομεία επιχορηγήθηκαν από τον Προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας με το συνολικό ποσό των 478,560 εκ. ευρώ. Από το ποσό αυτό στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χορηγήθηκε το ποσό των 310.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του νοσοκομείου για λειτουργικούς σκοπούς ανήλθαν σε 1.748.311,00 εκ. ευρώ έως και 31/7/2019,
σύμφωνα με τα στοιχεία που καταχωρούνται στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας.
Επισημαίνεται ότι το υπουργείο Υγείας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των φορέων εποπτείας του, στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών συνθηκών».
Εισηγητική Έκθεση, το υπουργείο Υγείας θα διαθέσει το έτος 2019 στα Νοσοκομεία ΕΣΥ το ποσό των 788,5 εκ. ευρώ συνολικά, προκειμένου να αποπληρωθούν υποχρεώσεις παρελθούσας και τρέχουσας χρήσης. Εξ αυτών, στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, θα διατεθούν 513.475,00 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages