ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ..ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ..ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των αγροτών της Τριφυλίας σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη των τιμών στο ελαιόλαδο. Το θέμα έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Παρασκευόπουλος- Πηγαδούλιας- ζητώντας να πάρει και ο δήμος Τριφυλίας πρωτοβουλίες. 
 Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι «Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τις τιμές, ο κόσμος είναι σε απόγνωση. Όταν θα έρθει Απρίλιος – Μάιος δυστυχώς η κατάσταση στο δήμο θα είναι τραγική. Γιατί θα είναι τραγική, γιατί ο κόσμος δεν θα μπορεί να πληρώσει τα ανταποδοτικά ούτε στο δήμο. Θα μου πείτε εμείς σαν δήμος τι μπορούμε να κάνουμε για το ελαιόλαδο; 
Ήρθε ο κ. Υπουργός στη Μεσσηνία, πήγε σε κάποια ελαιοτριβεία αλλά δεν μπήκε σε δύο καφενεία να ακούσει και τον κόσμο τι έχει να πει. Οφείλουμε πιστεύω σαν Δήμος να κάνουμε μια παρέμβαση, μάλιστα όχι μόνο ο δήμος ο δικός μας αλλά και οι όμοροι δήμοι -και της Ηλείας- καθώς το πιο φθηνό λάδι αυτή τη στιγμή είναι στη Μεσσηνία και στην Ηλεία. Τρεις έμποροι κανονίζουν τις τιμές από εδώ, και τρεις έμποροι από εκεί. 
Το Υπουργείο δεν έχει κάνει καμία παρέμβαση για το θέμα των τιμών, δεν έχει κάνει καμία διαφήμιση στην κρατική τηλεόραση και ο κόσμος είναι σε απόγνωση. Πιστεύω λοιπόν σαν Δήμος ότι πρέπει σε συνεργασία με τους άλλους δημάρχους να κάνουμε προς το Υπουργείο μία ερώτηση». Μάλιστα, ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε πως οι βουλευτές «σφυρίζουν» αδιάφορα μέχρι τώρα, για να συμπληρώσει πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο ίδιος η τιμή του ελαιόλαδου σε δύο εβδομάδες θα έχει κατρακυλήσει στο 1.80 ευρώ το κιλό. Κλείνοντας, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να τεθεί και θέμα και γενικότερα για να δοθεί η δυνατότητα να μιλήσει και ο κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages