ΜΑΧΗ στη Βουλή για αεροδρόμιο, οδικό δίκτυο και ελαιόλαδο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΜΑΧΗ στη Βουλή για αεροδρόμιο, οδικό δίκτυο και ελαιόλαδο

Ιδιαίτερη αναφορά στην Μεσσηνία και τις προτεραιότητες της περιοχής, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς κατά την ομιλία του στην Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2020. Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι πρέπει να υποστηριχθούν τόσο ο τουρισμός, όσο και ο πρωτογενής τομέας, μια και αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του νομού.
Όσον αφορά στον τουρισμό, ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι το κράτος πρέπει να υποστηρίξει τις πολύ μεγάλες επενδύσεις που έχουν γίνει στον νομό και να φροντίσει για την δημιουργία των ανάλογων υποδομών. Έτσι, θα πρέπει αφενός να δρομολογηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου Καλαμάτας, ενός ταχύτατα αναπτυσσόμενου αεροδρομίου με 30 διεθνείς προορισμούς, και να αναβαθμισθεί ο εξοπλισμός, οι κτιριακές του εγκαταστάσεις και ο χώρος στάθμευσης. Αλλά και αφετέρου, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες στους οδικούς άξονες της περιοχής, μέσω της δρομολόγησης, στήριξης και υλοποίησης από την κυβέρνηση των οδικών δικτύων Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη και Τσακώνα-Καλό Νερό.
Αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Μαντάς τόνισε ότι φέτος το ελαιόλαδο, το βασικό προϊόν της περιοχής, δέχεται μεγάλες πιέσεις, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να χάνει ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματός της. Όπως σημείωσε, «αυτά τα χρήματα, λείπουν από την τοπική οικονομία, λείπουν από το περίπτερο μέχρι την βιομηχανική μονάδα, λείπουν από παραγωγούς, από αγρότες, από ανθρώπους που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις πολλές φορές δύσκολες συνθήκες. Θα πρέπει όλοι μαζί, οι παραγωγοί, οι έμποροι και οι τυποποιητές, το υπουργείο, οι βουλευτές και η αυτοδιοίκηση να βρούμε τους τρόπους να διασφαλίσουμε αυτό το εισόδημα για την τοπική κοινωνία».
Τέλος ο κ. Μαντάς, αναφερόμενος στα βασικά σημεία του προϋπολογισμού για το 2020, σημείωσε ότι όλα γίνονται στην βάση μιας συμφωνίας αλήθειας μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας, ότι ήδη έγιναν αρκετά προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες σε πολλαπλά επίπεδα, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα ανοικτά πεδία στην οικονομία, την υγεία, την ασφάλεια και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, έτσι ώστε να μην επιτρέπεται εφησυχασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages