ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟΝ «ΜΩΜΟΣ 2020» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟΝ «ΜΩΜΟΣ 2020» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Εκκίνηση έγινε την Παρασκευή 7 Φλεβάρη, στο κινηματοθέατρο «Πάνθεον» της Πάτρας, για το διήμερο 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων «Μώμος ο Πατρεύς», που συνδιοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με την οργανωτική και καλλιτεχνική φροντίδα του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ» και τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μουσικοσυνθετών και Μεταφραστών.
Το καθιερωμένο τιμητικό αφιέρωμα της πρώτης μέρας φεστιβάλ, φέτος, έγινε για το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο και τα 25 χρόνια συνεχούς πολιτιστικής παρουσίας. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε η κωμωδία «Αλίμονο στους νέους» των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου, σε διασκευή σεναρίου και σκηνοθεσία του Γιάννη Αλεξανδρόπουλου. Στην εκδήλωση, οι συντελεστές του Τριφυλιακού Θεάτρου τιμήθηκαν από το «Ρεφενέ» για τη μακρόχρονη προσφορά του ερασιτεχνικού θεάτρου τους, μέσω των θερμών επευφημιών και της αναγνώρισης του κοινού.
Μετά την πετυχημένη έναρξη του φεστιβάλ, το Σάββατο 8 Φλεβάρη,  πραγματοποιήθηκε η δεύτερη βραδιά του, με την παρουσίαση της καθιερωμένης σπονδυλωτής παράστασης «Μώμος 2020», με τη συμμετοχή των 10 δεκαλέπτων των 10 θιάσων από όλη την Ελλάδα στην οποία είχε προκριθεί και το Τ.Ε.Θ. το οποίο παρουσίασε το απόσπασμα «Ο οδοντίατρος» από το έργο «The good doctor» του Νιλ Σάιμον, ο οποίος δραματοποίησε διηγήματα του Α. Τσέχωφ.
Στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα του κινηματοθέατρου «Πάνθεον» της Πάτρας, ξεδιπλώθηκε μια μεγάλη γιορτή της σάτιρας, του αγνού ερασιτεχνικού θεάτρου και του Πατρινού Καρναβαλιού.Ανάμεσα στα δεκάλεπτα παρεμβάλλονταν «μουσικοθεατρικές γέφυρες», με ρόλους εμπνευσμένους από τη συνολική ιδέα των συνδετικών ιντερμεδίων του Ερασιτεχνικού Σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ» με θέμα την επιστροφή στα θρανία.
Και φυσικά, όπως κάθε χρόνο, τα δικά του βραβεία απένειμε και το κοινό.
Το 3ο Βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στο Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, που καταχειροκροτήθηκε για τον «επαγγελματισμό του», την μεγάλη συμμετοχή και την ενέργειά του. Και του χρόνου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages