9.000 νοικοκυριά σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο στο φυσικό αέριο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

9.000 νοικοκυριά σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο στο φυσικό αέριο

Περισσότερα από 9.000 νοικοκυριά σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο αναμένεται να συνδεθούν με το δίκτυο για το φυσικό αέριο που επίκειται να κατασκευαστεί στη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο της διεύρυνσης του επενδυτικού προγράμματος της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου ΑΕ, το οποίο είχε ζητήσει ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Γιατί… τρέχει το φυσικό αέριο

Όπως εξηγεί μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, «θεωρήσαμε ότι οι οικιακοί καταναλωτές στο σύνολο της περιφέρειας ήταν λίγοι, όταν ανακοινώθηκε το έργο στις αρχές του 2019 και για αυτό ακριβώς το λόγο ζητήσαμε τη διεύρυνση». Ειδικότερα, όταν ανακοινώθηκε αρχικά το πρόγραμμα, οι οικιακοί καταναλωτές στην Πάτρα θα ήταν 3.747, στον Πύργο 347 και στο Αγρίνιο 724. Τώρα, με τη διεύρυνση του επενδυτικού προγράμματος, οι καταναλωτές στην Πάτρα θα μπορούν να φθάνουν τους 5.747, στον Πύργο τους 607 και στο Αγρίνιο τους 2.824.Παράλληλα, προβλέπονται και εμπορικές συνδέσεις, που σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας φθάνουν στις 461, καθώς και βιομηχανικές, που αριθμούν τις 23. Μάλιστα, όπως λέει χαρακτηριστικά, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Λάμπρος Δημητρογιάννης, «επειδή το έργο του δικτύου φυσικού αερίου είναι ένα πολύπλευρο έργο, βάζει τη Δυτική Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρά στον ενεργειακό χάρτη».
Όσον αφορά την έλευση του φυσικού αερίου, ο αντιπεριφερειάρχης, υπογραμμίζει ότι «με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει, προβλέπεται να φθάνει δια θαλάσσης στην Πάτρα, όπου έχει σχεδιαστεί να δημιουργηθεί ένας σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου, και από εκεί θα γίνεται η μεταφορά του με βυτιοφόρα στο Αγρίνιο και στον Πύργο, όπου θα υπάρχουν οι κατάλληλες δεξαμενές, δηλαδή εγκαταστάσεις αποθήκευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages