Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Η Τρίπολη θα αποτελέσει την έδρα του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, ενός από τα 13 συνολικά -ένα σε κάθε Περιφέρεια-, που θα δημιουργηθούν προκειμένου να υπάρξει ο απαιτούμενος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων αντιμετώπισης κινδύνων. Αυτό έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων, μετά τη συνάντηση που είχε στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον γενικό γραμματέα πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος επισκέφθηκε την αρκαδική πρωτεύουσα συνοδευόμενος απο τον νέο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Στέφανο Κολοτούρη, τον νέο περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Θανάση Κολυβήρα και τον εθνικό διοικητή Πολιτικής Προστασίας αντιστράτηγο (ΠΣ) ε.α. Βασίλη Παπαγεωργίου, πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος. 
Σύμφωνα με τον νέο νόμο για την Πολιτική Προστασία -τον οποίον ο Ν. Χαρδαλιάς παρουσίασε αργότερα στους δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου- συγκροτούνται 13 περιφερειακά κέντρα επιχειρήσεων, στα πρότυπα του εθνικού κέντρου επιχειρήσεων “ώστε όλοι οι φορείς αντιμετώπισης κινδύνου (Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Λιμενικό, Ενοπλες Δυνάμεις) να μπορούν, κάτω από μία στέγη, να συντονίσουν πολλά διαφορετικά συμβάντα. 
Η ολοκλήρωση των εν λόγω κέντρων θα γίνει σε βάθος τριετίας, η κατασκευή τους θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ και ευελπιστούμε ότι θα είναι έτοιμα για την αντιπυρική περίοδο του 2023”. Παράλληλα, συνέχισε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, “από την πλευρά της κυβέρνησης γίνονται όλες οι διαδικασίες για να εξασφαλίσουμε το προσωπικό και τον εξοπλισμό που χρειάζονται οι ΟΤΑ για να αντεπεξέλθουν στις πολύ σημαντικές αρμοδιότητες που έχουν σε επίπεδο πρόληψης και όχι μόνο”. Σημειώνεται ότι ήδη η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως γνωστοποίησε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, προχωρεί με γρήγορες διαδικασίες ώστε τις επόμενες εβδομάδες να έχει χωροθετηθεί το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων, στην περιοχή της Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages