ΟΡΑΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΟΡΑΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Σε ανακοίνωσή της η Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας σχετικά με τις επιπτώσεις στο τουρισμό λόγω του κορονοιού αναφέει τα εξής:
Οι επιπτώσεις από τη μετάδοση του κορωναϊού ήδη έχουν προσβάλει τις διεθνείς αγορές, από τις οποίες δεν θα μπορούσε, φυσικά, να εξαιρεθεί η Ελλάδα.
Ωστόσο, η χώρα μας, όπως και η Μεσσηνία, βρίσκεται ημερολογιακά στο στάδιο έναρξης της τουριστικής περιόδου από την οποία αναμένεται να στηριχθεί η εθνική μας οικονομία. Ειδικά δε, η περιοχή μας που παρόλο ότι είναι προικισμένη από τη φύση, την ιστορία , τον πολιτισμό και με τον πλούτο του πρωτογενούς τομέα, έχει πολλά να προσφέρει στην οικονομική ανάπτυξη, βιώνει ήδη τα πρώτα συμπτώματα συγκράτησης των κρατήσεων και ακυρώσεων με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον.
Και ενώ, υγειονομικά, έχει καταφέρει να μετριάσει τις επιπτώσεις, σε αντιστοίχιση με την Ιταλία αλλά και άλλες χώρες, τουριστικά παραμένει ανοχύρωτη , με τις συνέπειες να φορτώνονται, ως είθισται, στις πλάτες των επαγγελματιών που μόνοι τους και πάλι καλούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Και τούτο, την ίδια στιγμή που έχουν απέναντί τους ένα κράτος που, παραδοσιακά, λειτουργεί ως χωριστή «επιχείρηση» με μόνο μέλημά του πώς θα διασφαλίσει τις δικές του εισπράξεις είτε αυτές έχουν να κάνουν με ρυθμίσεις σε Εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία είτε και με αποδόσεις ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και ότι άλλο έχει επινοηθεί ώστε όλοι, πολίτες και επιχειρήσεις να λειτουργούν πλέον ως τροφοδότες ενός κορβανά που δεν έχει ανταποδοτικό ούτε προστατευτικό χαρακτήρα.
Σήμερα, μαζί με την υγειονομική , αντιμετωπίζουμε και την επιδημία του φόβου που μας κρατάει, προς το παρόν ελπίζουμε, μακριά από τις αγορές. Και σήμερα, καλούμαστε και πάλι μόνοι μας να καλύψουμε αυτό το κενό χωρίς την έμπρακτη συμπαράσταση, όχι μόνο της κεντρικής κυβέρνησης αλλά ούτε καν της Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων.
Επειδή δεν πρέπει να συνταχθούμε με τους έμπορους του φόβου αλλά να παραμένουμε μαχητές στον αγώνα της επιβίωσης, ΚΑΛΟΥΜΕ όλους όσους έχουν λόγο και ρόλο σε αυτή τη χώρα να προχωρήσουν σε άμεσα μέτρα στήριξης του κλάδου, αλλά και όλων όσων συναρτώνται ή εξαρτώνται από αυτόν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται στον ορίζοντα. Ο αγώνας πρέπει να είναι διμέτωπος. Και οικονομικός και επικοινωνιακός. Εμείς θα είμαστε συμπαραστάτες. Άλλοι όμως πρέπει να στοιχηθούν μπροστά μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα Μέλη μας να λάβουν υπόψη τους τις παρακάτω οδηγίες Μanual και να θωρακίσουν τα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας με πρακτικές Virus –Resistant.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages