Ενωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ενωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας

Προτάσεις της Ενωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας για τη στήριξη των τουριστικών καταλυμάτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού CONVID 19
  1. Αναστολή καταβολής, για 6 μήνες, τουλάχιστον των φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων των τουριστικών καταλυμάτων μας.
  2. Απαλλαγή της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος των τουριστικών καταλυμάτων τουλάχιστον για δύο χρόνια.
  3. Μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή, στο 10%.
  4. Κατάργηση του φόρου διαμονής για όλη την περίοδο της κρίσης.
  5. Κατάργηση του φόρου παρεπιδημούντων.                                                                        
  6. Για τη διατήρηση και την επαναπρόσληψη του προσωπικού των τουριστικών καταλυμάτων, να δοθεί επιχορήγηση που να καλύπτει κατά 100% τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι το τέλος της κρίσης.
  7. Παράταση όλων των ΣΣΕ ( Συλογικών συμβάσεων εργασίας) τουλάχιστον και χορήγηση έκτακτου επιδόματος προς τους εργαζόμενους στα καταλύματα.
  8. Άμεση αναστολή λειτουργίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων (τύπου Airbnb….) Τα σπίτια αυτά δεν ελέγχονται υγειονομικά και δεν μπορεί να θεωρηθούν ασφαλή για τους επισκέπτες / τουρίστες /πελάτες. Επιπλέον οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν έξοδα πάγια, μισθοδοσίας, ασφαλιστικές εισφορές, αποπληρωμές δανείων κλπ. Με την δραματική μείωση των πελατών και τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τα σπίτια βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι νόμιμες επιχειρήσεις των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων, πρέπει να προστατευτούν από τη πολιτεία, προτού καταρρεύσουν οικονομικά.
Θεωρούμε απόλυτα ανακαία και δίκαια τα αιτήματα μας προς την πολιτεία
ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 
Η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας καθήκον και υποχρέωση όλων Στην κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα μας, με την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19, η τήρηση των απαραίτητων μέτρων, αλλά και η διατήρηση της ψυχραιμίας μας είναι τόσο επιβεβλημένη, όσο και αυτονόητη, προκειμένου η χώρα μας, η εθνική οικονομία και ο Τουρισμός μας να βγουν όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από τη νέα, παγκόσμια κρίση.
 Η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, παρακολουθεί τις εξελίξεις και ανακοινώσεις των αρμόδιων αρχών, τόσο σε επίπεδο χώρας, όσο και διεθνώς και καλεί τα μέλη της να συμμορφώνονται με τα μέτρα του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Ειδικότερα, καλεί τους επιχειρηματίες μικρών τουριστικών καταλυμάτων, με υπευθυνότητα να τηρούν κατά γράμμα σε όλους τους χώρους των επιχειρήσεών τους τα εξαγγελθέντα μέτρα και να εφαρμόζουν τις απαραίτητες πρακτικές, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την προστασία, τόσο των ιδίων, των εργαζομένων, όσο και των πελατών τους. Η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας είναι καθήκον και υποχρέωση όλων.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση, δηλώνει έτοιμη να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία και δράση της ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
Το ΔΣ της Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages