Δήμος Τριφυλίας: Νέα μέτρα λειτουργίας των υπαίθριων λαϊκών αγορών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Δήμος Τριφυλίας: Νέα μέτρα λειτουργίας των υπαίθριων λαϊκών αγορών

Νέα μέτρα λειτουργίας των υπαίθριων λαϊκών αγορών και του Κυριακάτικου Παζαριού Κοπανακίου του Δήμου Τριφυλίας
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας
Έχοντας υπόψη:
1. Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) (ΦΕΚ Α’ 55/11.03.2020) με θέμα «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.
2. Τις διευκρινήσεις για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων , στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 18-03-2020 έως και 31-03-2020, προς περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού, όπως δημοσιεύτηκε με το ΦΕΚ Β915-17-03-2020.
Αποφασίζει
1) Ανακαλείται η αριθ. 457/2020 όμοια Απόφαση Δημάρχου.
2) Επιτρέπεται η λειτουργία σε όλες τις λαϊκές αγορές του Δήμου Τριφυλίας με την υποχρέωσης των πωλητών καθώς και των καταναλωτών να εφαρμόσουν τα όσα ορίζει η διευκρινιστική Εγκύκλιος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως:
α) ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών τα 2 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα,
β) όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης ,
γ) κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,
δ) οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών υποχρεούνται όπως λάβουν μέτρα για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών και τη διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών για την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού.
3) Συνιστάται σε όλους του δημότες να μείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τα μέτρα προφύλαξης και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ (https://eody.gov.gr).
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας
Γεώργιος Ι. Λεβεντάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages