ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΥΚΟΥΜΗ ΜΕ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΥΚΟΥΜΗ ΜΕ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Δελτίο Τύπου του επικεφαλής  της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαράντου Κουκούμη
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το μεσημέρι (19-3-2020, σ.σ. χθες) ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΄΄Λαϊκής Συσπείρωσης Τριφυλίας΄΄ Κουκούμης Σαράντος , με το δήμαρχο Τριφυλίας κ. Γιώργο Λεβεντάκη και ζήτησε να ενημερωθεί για τα μέτρα που παίρνει ο δήμος για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, άλλα και του λάου της Τριφυλίας, ώστε να θωρακιστεί ο δήμος μπροστά στην επιδημία του Κορονοϊού.
Ο κ. Λεβεντάκης διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα υποδεικνυόμενα μέτρα από τις υγειονομικές υπηρεσίες και το Υπουργείο Υγείας (απο- λυμάνσεις δημοσίων κτιρίων και χώρων, μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων κτλ.) και ότι με την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών, θα τηρηθούν όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τόσο των επαγγελματιών όσο και των καταναλωτών.
Ενημέρωσε, επίσης, για την παραχώρηση μια κινητής μονάδας στο Ε.Κ.Α.Β που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση κρουσμάτων του κορονοϊού εφ’ όσον παρουσιαστούν. Ο κ. Κουκούμης ζήτησε από τον κ. Λεβεντάκη να αιτηθεί από την 6η΄ Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας να στελεχωθούν το νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τα κέντρα υγείας Τριφυλίας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να εφοδιαστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό (αναπνευστήρες, ατομικά μέτρα προστασίας, υγειονομικό υλικό) ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα της νέας επιδημίας στην Τριφυλία , πράγμα που έκανε αποδεκτό ο κ. δήμαρχος.
Συζήτησαν επίσης για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στο έργο της ανάπλασης της πλατείας στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, λόγω της μη διάθεσης αρχαιολόγου για την παρακολούθηση του έργου από την αρχαιολογική Υπηρεσία και τις επιπτώσεις που έχουν για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Άνω Πόλης. Ο κ. Λεβεντάκης είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με την αρχαιολογική υπηρεσία για να μπορέσει ο δήμος να προσλάβει ιδιώτη αρχαιολόγο για την παρακολούθηση του έργου, έκανε δε δεκτό το αίτημα του κ. Κουκούμη για απαλλαγή των επαγγελματιών από δημοτικά τέλη και τέλη χρήσης πεζοδρομίου και πλατείας για όσο διάστημα κατασκευάζεται το έργο, στο οποίο συμφώνησε ο κ. Δήμαρχος.
Ως ΄΄ Λαϊκή Συσπείρωση΄΄ εκφράζουμε σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο οι υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής του δήμου θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα που επιφορτίζονται με βάση και τις οδηγίες της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο δήμος Τριφυλίας μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια με πολλά, ως επί το πλείστον ορεινά χωριά και με μεγάλο ποσοστό γερόντων χρειάζεται μια πλήρους στελεχωμένη κοινωνική υπηρεσία με μόνιμο προσωπικό και με όλα τα απαραίτητα μέσα για να μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά όσοι έχουν την ανάγκη και είναι πολλοί αυτοί και στα χώρια και στις πόλεις της Τριφυλίας.Για να καταγράψει όλους τους κατοίκους του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, τους άπορους και οικονομικά αδύνατους, για να εξυπηρετηθούν σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης κτλ.
Η Κυβέρνηση προσπαθεί με ημίμετρα – μετακίνηση του προσωπικού των παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ που δε λειτουργούν αυτή την περίοδο – να στελεχώσει αυτές τις υπηρεσίες που σε μεγάλο βαθμό θα βοηθήσουν στην αποτροπή διάδοσης του ιού.
Χρειάζεται ο δήμος να απαιτήσει από την κυβέρνηση στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, επαρκή μέσα και γενναία χρηματοδότηση για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους, μπροστά στη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον τόπο μας.
H σημερινή κυβέρνηση όπως και η προηγούμενη και τα επιτελεία τους δεν μπορούν να κάνουν συνεχείς επικλήσεις στο λαό για την «ατομική του ευθύνη» ως προς τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και να μην αναλαμβάνουν τη δικιά τους ευθύνη για το ξεχαρβάλωμα των κοινωνικών υπηρεσιών και του δημοσίου συστήματος υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages