ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2021 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ 2021


 @ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Στην τελική ευθεία πριν την μεγάλη εβδομάδα ο συλλογισμός αλλά περισσότερο προβληματισμός μας για τα κοινά γίνεται όλο και πιο έντονος. Γιατί τα πάθη που αφορούν το επονομαζόμενο από παιδί του νότου διαχρονικά είναι πολλά και βαθιά.

@ΑΠΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ: Θυμόμαστε όπως κι εσείς ελπίζω πολύ καλά ότι κάποτε πολλές φορές, είχαν αποκαλέσει την Τριφυλία ως αποπαίδι του νότου. Σε ένα νομό όπου αλλού γίνονταν πανδαισία έργων, πακτωλός κονδυλίων, αλλά στην αλαφροΐσκιωτη πολιτεία όπως είχε γράψει ο συγγραφέας της περιοχής δεν γινόταν σχεδόν τίποτα.

@ Αποτέλεσμα ήταν να δούμε τους πολιτικούς άρχοντες είναι πάντοτε κατώτεροι των περιστάσεων. Τρανή απόδειξη αποτελεί το γεγονός της μείωσης διαχρονικά το δημοτικό συμβούλων, την αποδυνάμωση θέσεων της περιοχής πέρα από τις ανόητες  χαιρετούρες και τα πολλά γλυκά ευχολόγια, με μία σκληρή πραγματικότητα να μας υποδέχεται.

@ Αναλωμένοι σε εφήμερα μπαλκόνια, σε έωλες φρούδες υποσχέσεις, σε μικρά ρουσφέτια, εξυπηρέτηση ιδιοτελών καταστάσεων, πολλές φορές ολάκερος ο τόπος φαντάζεσαι ότι σέρνει πίσω του μια πληγή, σαν να είχε πίσω του δεμένο ένα...μολύβι ανυπαρξίας.

@ΕΦΗΜΕΡΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ: Η αλήθεια που δεν πρέπει να μείνει ποτέ στο σκοτάδι αποκαλύπτει περίτρανα ότι τούτος ο τόπος έχει εγκλωβισμένες δυνάμεις που αναζητούν απεγνωσμένα την ανάπτυξη. Αντί να δουν το φάντασμα της υπογεννητικότητας, την μείωση των δημοτικών συμβούλων που είπαμε, το μόχθο των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, ορισμένοι διαχρονικά αναλίσκονται να ασχολούνται με το δικό τους μαγαζί...


@ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ:  Αυτή η πραγματικότητα δυστυχώς θα αποτυπωθεί σύντομα μετά από μια δεκαετία σε αριθμούς. Ήδη διαφαίνεται ότι η απογραφή του 2021 θα μας κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας. Η πληθυσμιακή καθίζηση της Τριφυλίας είναι δεδομένη σε σύγκριση με τα προηγούμενα 10 χρόνια. Κάτι τα μνημόνια, κάτι πολιτική ατολμία, Κάτι καραντίνα και η πανδημία θα μας αποκαλύψουν το μέγεθος του προβλήματος.

@ Γι’ αυτό αρκετή πολλές φορές αναρωτιούνται για την νέοι φεύγουν από τον τόπο μας, επιδιώκοντας την αστυφιλία. Σε έναν έρημο τόπο που είδες δεν μπολιάζονται, τα φυτά δεν αναπτύσσονται, αναζητούν αλλού την αξία των πραγμάτων. Σας κούρασα αλλά δεκαετίες τώρα κάποιοι έχουν κάνει την δική τους αποτίμηση. Ιδιαίτερα ο πνευματικός κόσμος που βλέπει την ΤΡΙΦΥΛΙΑ να χάνεται στη λήθη, εκτός αν γίνει κανα θαύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages